dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

Tur, farkla geldi


Tur, farkla geldi
YORUM- ANALİZ Ligdeki başarının tesadüfi olmadığını gördük
Narin

YORUM/ANALİZ: MEHMET AYHAN 

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçları büyük çekişmelere ve sürpriz sonuçlara sahne oluyor. Dünkü ve önceki günkü karşılaşmalara baktığımız zaman Süper Lig ekiplerinin bazılarının alt liglerdeki rakiplerine karşı kaybederek kupaya veda ettiklerini gördük. Yeni Malatyaspor'un da bu sürpriz sonuçlardan biriyle karşılaşmaması için dua ettik.  

TURNUVA MAÇLARI, AMATÖR KÜME İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Rakip elbette çok güçsüzdü. Ancak şunu unutmayalım ki, alt lig takımlarında oynayan futbolcular kendilerini ispat etmek adına daha bir heyecan ve şevkle sahaya çıkıyorlardı. Kariyerlerini daha yukarılara taşımak isteyen futbolcular için bu tip turnuva maçları çok önemlidir. Hem kendilerini ispat edecekler hem de kulüplerinin imkanları nispetince prim alacaklardı.  

Özellikle üçüncü ve amatör liglerde boy gösteren kulüpler, bu tür organizasyonlarda kasalarına girecek parayı da düşünmek zorundalar. Dolayısıyla galibiyet ve tur primlerini de ona göre ayarlıyorlar.  

BAŞARI, MORAL / MOTİVASYONU DA BERABERİNDE GETİRDİ 

Sonuçta Bölgesel amatör lig takımı Kurtalanspor'un da bu sürprizi yaşatmaması adına nasıl bir takım kurulacağını merak ediyorduk. Yeni Malatyaspor için önemli avantaj evinde oynamaktı. Kendi saha ve seyircisi önünde geçen seneden gelen bir alışkanlıkla yenilmesi işten bile değildi. Yeni Malatyaspor için önemli bir avantaj da ligde aldığı olumlu sonuçlar ve bulunduğu konum büyük bir motivasyonu beraberinde getiriyordu.  

Teknik direktör İrfan Buz'un sahaya sürdüğü isimlere baktığımız zaman yedek kulübesinin zenginliği meselesi daha net ortaya çıkıyordu. As kadrodan bazı isimleri sahada görmedik. En rakibin zayıflığı hem de lige verilen ağırlığın sebebiyle bazı isimler kızağa çekilmişti.  

GENÇLER FORMANIN HAKKINI VERDİ 

Sahaya sürülen genç oyuncuların ortaya koyduğu performans çok iyiydi. Kendilerine güvenen teknik direktörlerini utandırmayarak, güzel bir futbol ve iyi bir skorla takımlarını bir üst tura yazdırmayı başardılar.  

Ligdeki liderliğin hakkını veren Yeni Malatyaspor çok net bir skor elde etti. Kurtalanspor'a atılan gollerde Murat Akça, Sinan, Mehmet Sak ve Rahman Buğra'nın adı vardı. Rakibini küçümsemeyen, oyun ciddiyetini maçın 90 dakikasına yayan bir Yeni Malatyaspor izledik.  

GENÇ OYUNCULAR, GÖREVLERİNİ İYİ YAPTI 

Bu tür turnuva maçları hiçbir zaman kolay olmamıştır. Çünkü karşınızdaki takım için yılın maçı niteliğindeki karşılaşmada golü atanların dikkat çektiğini ancak bu konuda yalnız olmadıklarını söylemek isterim.  

Sahadaki futbolculara şöyle bir baktığımız zaman, kaledeki Abdussamed'in defans oyuncularına güven verdiğini söyleyebiliriz. Hem gelen az sayıda da olsa gelen pozisyonları iyi kapattı. Dünkü maçtan aklımda kalan birkaç ismi de aktarmak isterim. Mehmet Sak, Sinan Özkan, İrfan, Azubuike, Dialiba, Murat Akça ve Semih Beyaz'ı güzel futbolu olumlu yönde etkileyen isimler arasında sayıyorum. Ayrıca bu maçı kartsız bitiren bir takım olan Yeni Malatyaspor'da futbolcuların uyarılmış ollma ihtimalini de gösteriyor. Hem taraftar hem de yönetim, ligde lider olan takımı kupada da görerek ligdeki başarının tesadüfi olmadığını göstermek istiyordu. 

FURKAN İYİ BİR TERCİH OLARAK DİKKAT ÇEKTİ 

Bu maçtan sonraki tur sevincine gençlerin de eklenmiş olması çok önemli. Teknik Direktör İrfan Buz'un forma verdiği gençlerden Furkan'ın performansı çok çok iyiydi. 

Yeni Malatyaspor'un, Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalma başarısı göstereceğine inanıyorum. Lig liderliğinin yanına kupadaki turu da ekleyen Yeni Malatyaspor, artık Altınordu maçını beklemeye başladı. Ziraat Türkiye Kupası'nın stresini üzerinden atan Yeni Malatyaspor, Altınordu karşısına daha emin bir şekilde çıkmış olacak.  

Zayıf rakibine saygılı ve güzel bir futbol ortaya koyan teknik heyet ve futbolcuları canı gönülden kutlayarak bugünkü yazıma noktayı koyuyorum.  

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!