dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63525.125$

Turgut Özal'a bakanlar seferber!


Turgut Özal'a bakanlar seferber!
Bakanlıklar kurumu ayağa kaldıracak
Narin

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin yüzde 40 kapasitesi personel yetersizliği ve yüksek borç nedeniyle çalışamaz hale geldi. Malatya'nın gözbebeği olan kurum için devreye giren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Maliye Bakanıyla görüşerek, kuruma kadro sözü aldı.

HABER MERKEZİ- ÖZEL

Başarılı karaciğer nakilleriyle adından söz ettiren İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, 131 milyon TL'lik borç ve personel sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor. Hastanenin yüzde 40'lık kapasitesi çalışamaz hale gelirken, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AK Parti hükümetinden destek istedi.

Malatya'daki hastane hem bölgenin hem de yurtdışından gelen hastaların umudu olmuştu.

TOZLU RAFLARDA SON TEKNOLOJİ

Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki karaciğer nakil hastanesinin yaklaşık 10 ay önce 100 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirildiğini anlatan Başhekim Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, "Merkezimiz 10 aydır personel eksikliğinden dolayı yüzde 60 kapasiteyle çalışıyor. Yüzde 40 kapasite ise atıl durumda. Ameliyathane odaları, yoğun bakım üniteleri son teknolojiyle donatılmış ancak boş duruyor" şeklinde konuştu.

KAMU HER AY ZARARDA!

4 servis, 2 yoğun bakım ünitesi ve 8 ameliyathanenin personel eksikliği nedeniyle hizmete giremediğini anlatan Parlakpınar, "110'u hemşire olmak üzere 256 personele ihtiyacımız var. Maliye Bakanlığı'na bu doğrultuda talepte bulunduk. Altyapısı hazır olan hastanemizin açılamayan bölümleri nedeniyle aylık 1.3 milyon TL kamu zararı oluşuyor" şeklinde konuştu.

DESTEK GELİRSE LİDER OLURUZ

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin organ naklindeki başarısıyla Türkiye'de birinci, dünyada ikinci sırada yer alıyor. Birinci sırada yıllık 500 civarında nakille Güney Kore - Seul'deki bir tıp merkezi var. Malatya henüz 200'lerde. Başhekim Hakan Parlakpınar, "Malatya'nın Güney Kore'yi geçip, dünya birinciliğine oturması çok kolay, hatta üniversite bu sene bile bu hedefe ulaşabilirdi. Ama olmadı, çünkü tesis var, teçhizat var, doktor var ama hemşire yok" diye konuştu.

10 AYDIR ÇALIŞMIYOR


Malatya'daki önemli yatırımın atıl hale dönüşmesine seyirci kalamayan Bakan Tüfenkçi, hemen Maliye Bakanı Ağbal'ı arayarak, üniversitenin talebini bir kez de kendisi iletti. Tüfenkci Ağbal'a borç meselesini iki bakanlığın paylaşarak çözme önerisini sundu. Şimdi üniversitenin gözü, kulağı Maliye Bakanlığı'nda.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!