dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9456.33
  • BTC
    64689.59$

'Türkiye'de ses getiren bir konuma geldik'


'Türkiye'de ses getiren bir konuma geldik'
Ankara Malatyalılar Derneği'nin organize ettiği 'Sağlıklı Beslenmede Malatya Mutfağının Yeri' konulu panel yapıldı.
Narin

Panel Ankara'da faaliyette bulunan derneklerin ve bu derneklere öncülük eden Ankara Malatyalılar Derneği öncülüğünde Ankara Hakim Evinde yapıldı.

Moderatörlüğünü Doç.Dr. Kübra Cihangir Çamur'un yaptığı panele konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi yemek yazarı Sahrap Soysal, Hürriyet yemek kültürü araştırmacısı Aylin Öney Tan, Malatya İl Basın Halkla ilişkiler Müdürü ve Yemek Kültürü Araştırmacısı Halil İbrahim Kılıç ve Malatya İl Basın Halkla ilişkiler Müdürü ve Yemek Kültürü Araştırmacısı Yaşar Yalçın Manav katıldı.

Panele AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri komisyon Başkanı Celalettin Güleç, Ankara CHP Milletvekili Murat Emir, Ak Parti eski milletvekilleri Cemal Akın, Seyfi Oktay, Muharrem Kılıç, Şevket Köse Adıyaman, Yargıtay 9.daire başkanı Mehmet Çamur, Malatya eski Valisi Mustafa Yıldırım ve Ali Kolat da davetli olarak katıldılar.

"Türkiye'de ses getiren bir konuma getirdik"

Panelin başlangıcında bir konuşma yapan Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız, panele katılanlara teşekkür ederek, "Geçtiğimiz 15 Temmuz sürecinde Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden birisini yaşadık. Bu felaket karşısında tek vücut olan milletimiz vatanına ve geleceğine sahip çıktı. Bu da gösterdi ki birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir Kuvvetin duracak kararlılığı yoktur. Biz Ankara'daki dernekler olarak birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmadık.22 dernekle ortaklaşa düzenlediğimiz Sağlıklı Beslenmede Malatya Mutfağının yeri adlı panelimize katılan siz değerli hemşerilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl TRT'de Malatya Yemekleri ile alakalı soruya ve konuya fazla vakıf olmadığımızı düşündüm ve arkadaşlarımızla karar verdik. Her yıl Malatya mutfağını tanıtan Bir etkinlik yapmaya. Bunu da artık panele çevirdik. Türkiye'de ses getiren bir konuma getirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyütüp ulusal bir konuma getireceğiz" dedi.

Daha sonra panele geçildi. Panelistlere sorulan soru ve karşılıklı diyaloglarla Malatya mutfağı anlatıldı. Son olarak Malatya'dan gelen yemeklerin yenilmesi ile panel sona erdi.

Panel için gelen Malatyalılar iki salonu da doldurarak yoğun bir katılım gösterdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!