dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun


Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun
Bakanlar Kurulu’nda temsil edilen iller arasında olmaktan gurur duyuyoruz
Narin

MALATYA TIME / ÖZEL

Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümeti dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Açıklamaya göre bakanlar kurulunda iki tane Malatyalı bakan var. Yıllarca bakanlık bekleyen Malatyalıların bakanlar kurulunda iki bakanla temsil ediliyor olması Malatyalılar arasında büyük memnuniyet oluşturdu. Konuyla ilgili görüşüne aldığımız Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Ak Parti hükümetlerine Malatyalılarına yönelttiği eleştirilerden biri “Neden bir bakanımız yok?” şeklindeydi. Geride bıraktığımız seçimlerin büyük bir kısmında Ak Parti'ye yüksek oy oranıyla destek veren Malatya, nihayet muradına yeni kabineyle birlikte ermiş oldu. Bundan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

BU BAŞARI HEPİMİZİN

Yeni bakanlar kurulunda iki tane hemşerisinin bulunuyor olmasında sivil toplum örgütlerinin büyük katkısı olduğunu söyleyen MİAD Yönetim Kurulu Başkanı, “Seçimlerden önce, gerek MASTÖB olsun, gerek MEV olsun ve gerekse MADEF olsun, bütün bu sivil toplum örgütlerimizle ortak hareket ettik. Bütün siyasi partilere eşit mesafede durarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, hemen hemen bütün siyasi partilerden birçok Malatya asıllı milletvekili adayı gösterildi. Sonuç olarak seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hatırı sayılır bir sayıya ulaştık. Bu başarı hepimizindir. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni açıklanan hükümette iki tane hemşerimizin ismini görünce heyecanlandık. Bakanlarımızı ilk tebrik edenlerden biriyim. Ayrıca kendi aramızdaki görüşmelerimizde de memnuniyetimizi ifade ettik.” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ MALATYA'NIN TEMSİLİYETİNİ ARTIRDI

Yeni hükümetteki Fatma Güldemet Sarı ve Bülent Tüfenkci'nin başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu belirten Yunus Akdaş, “Bakanlarımızın biri Malatyalı Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, diğeri de yıllarca Ak Parti'nin Malatya İl Başkanlığı görevini yapmış sayın Bülent Tüfenkci'dir. Her iki bakanımızın da diğer bakanlar kurulu üyeleri gibi ülkemize büyük hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Malatyalı sivil toplum kuruluşlarının son seçimler öncesinde birlikte hareket etmesinin neticesi olarak milletvekili adaylarımız bir hayli fazlaydı. Yapılan seçimlerin neticesinden Malatya kökenli milletvekillerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermiş olmanın haklı gururunu yaşadık. Bu vekil arkadaşlarımızın iki tanesinin bakanlar kurulunda bulunuyor olması elbette Malatya için bir kazançtır. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin yönetiminde söz sahibi insanları yetiştirmiş Malatya, maalesef bundan 19 sene önce hükümette bir bakanla temsil edilmişti. Ancak o da çok kısa bir süre oldu. Sonuçta rahmetli Turgut Özal'dan sonra Malatyamız bu eksikliği yaşadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin yeni bakanlar kurulunda görev alması çok önemli. İlimize gelen hizmetin daha fazla olacağını düşünüyorum. Malatyamız, kurulduğu günden bugüne kadar Ak Parti'ye en çok oy oranıyla destek olmuştur. Bu desteğinin karşılığı olarak elbette hizmet noktasında beklenti içine girmiş, bugüne kadar da istisnai durumlar haricinde hizmetlerden faydalanmıştır. Bu hizmetleri elbette inkar edemeyiz. Ancak kurulan hükümetlerde bakanlık seviyesinde bir temsil olsaydı Malatya'nın daha çok hizmet alacağına inananlardan biriyim. Sonuçta bugün Malatya ve Malatyalılar için bir dönüm noktası olacaktır.” dedi.

BAŞARILI OLACAKLARINA İNANCIM TAMDIR

Yeni bakanların başarılı olmasını kendilerinin başarısı olarak göreceklerini aktaran Yunus Akdaş, “Bakanlarımızın başarısın kendi başarımız olarak, başarısızlıklarını da kendi başarısızlıklarımız olarak göreceğiz. İnanıyorum ki bu iki bakanımız da başarılı olacaktır. Çünkü her ikisinin de hem siyasi faaliyetlerde, hem de siyaset öncesi hayatlarında büyük başarıları var. Her iki hemşerimize başarılar diliyor, yeni hükümetin, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!