dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70443.01$

Üretici fabrikalara dirensin!


Üretici fabrikalara dirensin!
Kayısı üreticilerine çağrıda bulunan Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, bu sene meyve suyu fabrikalarının diğer ürünlerde aradığını bulamadığı için kayısıya yöneleceğini söyledi. Özbey, 'Özellikle son yıllarda yurt dışında konsantreye çok yoğun bir ilginin olduğunu biliyoruz. O yüzde üreticilerimiz morallerini bozmadan düşük fiyat vermeye çalışan meyve suyu fabrikaları karşısında dirensinler ve mallarını ucuza satmasınlar' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA 

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, kayısı üreticilerine çağrıda bulunarak, “Bu sene meyve suyu fabrikaları diğer ürünlerde aradığını bulamadığı için kayısıya yönelecek" dedi.
MTB Başkanı Gürsel Özbey, tahmini kayısı rekoltesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak kayısı üreticilerini uyardı. Dünya kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya'da, bu yılki kayısı rekoltesinin 672 bin 670 ton olacağının tahmin edildiğini kaydeden Özbey, 2017 yılında üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını temenni etti. Bu yıl özellikle ihracatçılara büyük görevler düştüğünü aktaran Özbey, “Rekoltemiz yüksek bekleniyor. ihracatçılarımız bu rekolteyi iyi değerlendirmeli ve kayısımızı yurt dışına ona göre satmalıdır” şeklinde konuştu.

YAĞIŞLAR LEKE YAPTI
2017 yılında büyük bir zirai donun yaşanmadığını ancak dolu yağışlarının kayısıda lekeye ve çile sebep olduğunu anımsatan Özbey, ihracatçıların çilli kayısıları da iyi değerlendirmesini ve yurt dışı fiyatlarının iyi tespit edilmesini istedi. Üreticilere de tavsiyelerde bulunan Özbey, “Çilli kayısıların bir kısmı endüstriye dönüşebilir bir kısmı da meyve suyu farikalarına satılabilir. Meyve suyu fabrikaları bu sene diğer ürünlerde aradığını bulamadığı için kayısıya yönelecek. Özellikle son yıllarda yurt dışında konsantreye çok yoğun bir ilginin olduğunu biliyoruz. O yüzden üreticilerimiz morallerini bozmadan düşük fiyat vermeye çalışan meyve suyu fabrikaları karşısında dirensinler ve mallarını ucuza satmasınlar. Son zamanlarda kayısıdaki çil nedeniyle meyve suyu fabrikalarının kayısıları ucuza alacağı söyleniyor ama ben böyle bir şeye inanmıyorum. Üreticilerimiz bu konuda uyanık olsunlar gerektiği zaman dirensinler. Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok, herkes bir şekilde ürünün değerlendirsin” diye konuştu.

GEÇEN YILKİ MAHSUL SATILDI
Malatya'nın 2016'nın Ağustos ayından 2017'nin Mayıs sonuna kadar yaklaşık 80 bin ton kuru kayısı ihracatı yaptığını belirten Özbey, “Bunun karşılığında 250 milyon dolara yakın girdi vardır. Geçen yıl ki mahsülün hepsini hemen hemen sattık. Ben bu yılın da güzel bir şekilde geçeceğine inanıyorum ve kayısılarımızı güzel bir şekilde satacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!