dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

Uyuşturucu bağımlılığına perde açtılar


Uyuşturucu bağımlılığına perde açtılar
'Önce Sevgi'ler Sonra Ümit'ler Kaybolup Gittiler' adlı tek perdelik tiyatro oyununda uyuşturucu bağımlılığının insan ve toplum yaşantısında oluşturduğu tahribatlar ve ailelerin yaşadığı dramlar ele alındı. Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal faaliyetleri sürekli desteklediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 'Kendi bünyemizde kurduğumuz tiyatro grubumuz toplumsal içerikli mesajların verildiği oyunları hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyor' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatro oyununa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Hababam Sınıfı Oyunlarından Dilaver Gür, Malatyalı Tiyatro Yönetmeni Mahmut Atay, Tiyatro Balans Kurucusu Metin Karaman ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı'nın yazdığı, Yönetmenliğini İrem Alhan'ın yaptığı 'Önce Sevgi'ler Sonra Ümit'ler Kaybolup Gittiler' adlı tek perdelik tiyatro oyununda uyuşturucu bağımlılığının insan ve toplum yaşantısında oluşturduğu tahribatlar ve ailelerin yaşadığı dramlar ele alındı. Kötü alışkanlıkların gençler üzerindeki olumsuz etkisini sanatın güçlü diliyle anlatan genç tiyatrocular, oyun bitiminde davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 1 saate yakın süren oyun sonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Yönetmen İrem Alhan ile tiyatrocuları tebrik edip kutladı.

SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ
Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlerini desteklediklerini anlatan Başkan Polat, "Genç tiyatrocularımızı verdikleri emekten ve çabadan dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tiyatroyla bütünleştirerek özgüveni yüksek ve kültürel değerlerine bağlı bir neslin yetişmesine olan katkımızı sürdürmek istiyoruz. Belediye tiyatrosunu kurarak, tiyatro alanındaki çalışmalarımızı somuta dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Tiyatronun insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisi olduğunu ifade eden Polat, "İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir. Tiyatro bir anlamda hayatı ve gündelik yaşamı anlatır" diye konuştu.

ÇOK GÜZEL BİR KONU İŞLENDİ
Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, gençlere yönelik her türlü sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirterek "Elimizdeki tüm imkanları gençlerimizin sanatsal ve kültürel etkinliklerine yönlendiriyoruz. Kurum ve kuruluşlarla güzel bir iletişime sahibiz. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro grubumuzdaki genç kardeşlerimizi bu oyundan dolayı tebrik ediyorum, çok güzel bir konu işlediler ve bizlere anlattılar" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE ÇOK CİDDİ MESAJLAR VERİLDİ
Sanatsal faaliyetlere destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkürlerini sunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ise "Hayatımıza acı bir şekilde dokunan bağımlılıkla ilgili çok faydalı bir tiyatro etkinliği gerçekleşti. Gençlerimize çok ciddi mesajlar verildi. Yönetmenize ve genç tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Türk Sinemasının önemli yapıtlarından Hababam Sınıfında rol alan Malatyalı sanatçı Dilaver Gür'de "Sanata kim destek oluyorsa onların önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu. Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı ile Yönetmen İrem Alhan'a çiçek verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!