dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

Vali Kamçı'dan şehit ailesine ziyaret


Vali Kamçı'dan şehit ailesine ziyaret
Süleyman Kamçı,şehit edilen Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin, baba evini ziyaret etti.
Narin

PKK'lı teröristlerce şehit edilen Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin, baba evini ziyaret eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı aileye başsağlığı diledi.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki şehit evine gelen Vali Süleyman Kamçı, burada şehidin babası Hasan Tanrıverdi'ye başsağlığı mesajlarını iletti. Askeri yetkililer ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ında hazır bulunduğu ziyaret sırasında acılı baba güçlükle ayakta durabildi. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan dualar sonrasında Vali Kamçı ve beraberindekiler şehit evinden ayrıldı.

Bu arada Şehit Üsteğmen'in Adıyaman'ın Kahta ilçesi Yarpuzu köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süredir Malatya'da yaşadıkları öğrenildi. Baba Hasan Tanrıverdi'nin, inşaatlarda kalıp ustası olarak çalıştığı ve oğlunun eğitimi için büyük çapa sarf ettiği belirtildi. Şehit Üsteğmenin kardeşi Cengiz Tanrıverdi'nin ise birkaç gündür kötü rüyalar gördüğü ve ağabeyinin hayatı konusunda endişe ettiğini yakın çevresine söylediği öğrenildi.

Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin amcası Mehmet Tanrıverdi ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bağı sağ olsun diyerek, “Söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Ölen Kürt, vuran Kürt. Ortada seyredenler var” dedi. Yeğeninin çocukluğundan beri her zaman asker olmak istediğini ifade eden amca Tanrıverdi, askeri eğitimini tamamladıktan sonra yeğeninin son olarak Şırnak'ta görevlendirildiğini söyledi.

En son bir hafta önce şehit olan yeğeni ile telefonla görüştüğünü belirten Amca Tanrıverdi, “Amca bize dua edin' dedi ortalık biraz karışık dedi. Yeğenim askerleri içerisinde sevilen bir isimdi. Ağustos ayından sonra eğer izin alabilirse Malatya'ya gelecekti” diye konuştu.
1 buçuk ay önce birkaç günlüğüne yeğeninin Malatya'ya geldiğini belirten Amca Mehmet Tanrıverdi, “Yeğenim 5 kardeşli ailenin 3'üncü çocuğuydu. Babası Devlet Demir Yollarında emekli oldu. Şuanda inşaat işlerinde çalışarak çocuklarının rahatı için mücadele ediyordu. Diğer oğlu da iktisadı bitirdi en son KPSS sınavına girdi” şeklinde konuştu.

Bekar olan şehit yeğeninin iki de kız kardeşinin olduğunu belirten amca Tanrıverdi, ailenin acısının büyük olduğunu söyledi.
Öte yandan yarın Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin cenazesinin helikopter ile Malatya'ya getirileceği ve Cuma Namazı sonrası düzenlenecek olan askeri törenin ardından Şehitliğe toprağa verileceği belirtildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!