dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2495.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63551.84$

Vekillerin kardeş imtihanı


Vekillerin kardeş imtihanı
FETÖ soruşturması kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ardından, AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’ün kardeşi Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz de tutuklandı.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe kalkışması sonrası Malatya'da yürütülen operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Kalkışmanın hemen ardından tutuklanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli'den sonra bir milletvekilinin kardeşi daha tutuklandı. AK Parti Erzurum Milletvekili olan Orhan Deligöz'ün kardeşi olan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda 15'inci Bölge Müdürü olarak görev yapan Ayhan Deligöz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZALTI

Eski Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eski Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Eski Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet BOZKURT gözaltında.

33YÖNETİCİ TUTUKLANDI

Öte yandan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Cuma günü hakim karşısına çıkarılan aralarında vali yardımcısı, bölge müdürü, il müdürü, eski kurum müdürleri ve belediye çalışanlarının da yer aldığı 33 şüphelinin 25'i tutuklandı. Tutuklanan kişilerin büyük çoğunluğunun kurum yöneticisi olması dikkat çekti. Ayrıca 8 isim de adli kontrolle serbest kaldı. 

 

KURUM MÜDÜRLERİNE DARBE

Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin ifadelerin alınmasının ardından saat 02.00 sularında 25 isim tutuklandı. FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan isimler şöyle: Kütahya'ya Vali Yardımcısı, Eski Malatya'da Vali Yardımcısı Şükrü ÖZCAN ,Malatya Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü İbrahim SÜLÜ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet TATAR, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı  Muhittin TURAN, TÜİK Bölge Müdürü Hüseyin Avni DİZMAN, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali SELVİ, Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Bölge Müdürü ve MEMUR-SEN Malatya eski İl Temsilcisi ve Araştırmacı Şahin KAYADUMAN, Darende Belediye Başkan Yardımcısı (Eski Malatya Valiliği İl Yazı İşleri ve Eski İŞKUR Müdürü) Durmuş DOĞAN, Malatya Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ramazan BATUR, PTT Başmüdürü Fahri OCAK, Köy Hizmetleri eski il müdürü Ahmet KURTOĞLU, Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Eski İl Müdürü Nebi TEPE, Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü ve AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz'ün kardeşi Ayhan DELİGÖZ,Milli Emlak Müdürü Durdu ÖZDEMİRCAN

4 İSİME KONTROLLÜ SERBESTLİK

Edinilen bilgiye göre AFAD İl Müdürü Hamza DEMİRALP, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay TAŞ,  Sağlık İl Müdürü Dr.Nail UMAY, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet ÇOLAK'ın ise adli kontrol ile serbest bırakılan isimler arasında yer aldı. Kütahya'da gözaltına alındıktan sonra Malatya'ya getirilen Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül hafta içi adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

MALATYA'DAN TAŞININ!

Ayrıca PTT Başmüdürü Fahri O.'nun, polis aracına bindirildiği sırada eşine “ Derhal Malatya'dan taşının” diye seslenmesi dikkat çekti. Tutuklananların Adliye binasının önünde bekleyen yakınları, cezaevine hareket eden polis otobüslerinin arkasından alkışlı protesto yaptı.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!