dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Yakışmıyor Adil Başkan!


Yakışmıyor Adil Başkan!
Mehmet Ayhan'ın Yeni Malatyaspor tespitleri yine çok konuşulacak
Narin

MEHMET AYHAN / MALATYA TİME

Tünelin sonundaki ışığı karartmayalım

Yeni Malatyaspor ile Tokatspor, 3 puan mücadelesinde birer puan çıkardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeni Malatyaspor, arka arka 2 gol pozisyonu buldu ancak bunları golle sonuçlandıramadı. Üçüncü pozisyon için organizasyon deneyen Malatyaspor'da İrfan Başaran'ın ceza sahası dışından sert vuruşu golle neticelendi.

Golden sonra organize ataklar deneyen Tokatspor, aradığı golü 14. dakikada buldu. Rakibin golüyle kısa süreli bir duraksama yaşayan Yeni Malatyaspor, ikinci gol için bastırmaya başladı. Özellikle Ramazan'ın soldan ani bindirmeleriyle gol pozisyonları da bulan Yeni Malatyasporlu futbolcuları bunları değerlendiremedi. Kronometre 33'ü gösterirken, orta saha mücadelesinde Ali Sakal, rakibine kontrolsüz bir şekilde yaptığı hareket sebebiyle direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

Yeni Malatyaspor'un ikinci gol arayışları 10 kişi kalmasına rağmen devam etti. Organize bir şekilde rakip sahaya giren Yeni MalatyasporluEmrah ceza sahasında kaleci tarafından düşürüldü. Hakem pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Emre Toraman skoru 2-1'e getiren golü attı. Karşılaşmanı ilk yarısı Yeni Malatyaspor lehine 2-1 sonuçlandı.
Maçın ikinci yarısına Tokatspor başladı. Yeni Malatyaspor'un 10 kişi kalmasına rağmen üstün göründüğü ikinci yarıda da atakları devam etti. Ortasaha mücadelesi sırasında kazanılan bir serbest vuruşu hakemin düdüğünü beklemeden kullanan İrfan Başaran, ikinci sarı kartı görerek takımını 9 kişi bıraktı. Yeni Malatyaspor, 9 kişi kalmasına rağmen golü arayan taraftı.

Sağlı-sollu ataklarla rakibini bunaltan Yeni Malatyaspor'dakaybedilen top kalede tehlike yaşanmasına sebep oldu. Rakibin kafa topunu sektiren kaleci Şener'in bu büyük hatasını affetmeyen Gökhan durumu 2-2'ye getirdi.

Karşılaşmada 9 kişi kalmasına rağmen üçüncü gol için yüklenen Yeni Malatyaspor'da Vedat ve Ramazan 2 net pozisyondan yararlanamadı. Maç 2-2 biterken, maç sonunda sahaya giren Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ile yönetici Nusret Öncü hakemlerin üzerine yürüdü. Polisin çembere aldığı hakemler soyunma odasına gitti. Soyun odası koridorlarında da hakemlere karşı protestolar devam etti. Taraftarın uzun süre stadı terk etmediği maç sonrası Yeni Malatyaspor, 39 puanla ikinci sırada yer aldı.

TAKIMIN MÜCADELE AZMİ ÇOK İYİ
Bu maça ve geçen haftakine baktığımda gördüğüm kadarıyla Yeni Malatyaspor'lu futbolcular şampiyonluğa inanmışlar. Mücadele azminden hiç yılmadan devam ediyor olmaları çok iyi. Ancak bu hırsları maalesef bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Mesela Pazar günkü maçtan İrfan Başaran'ı ele alalım. Maçın başından oyundan atıldığı dakikaya kadar ileri-geri sürekli çalışan, büyük mücadele örneği gösteren İrfan Başaran, bu hırsının kurbanı oldu. Hem gördüğü ilk sarı kart hem de ikinci sarı onun bu hırsının eseriydi. Özellikle ikinci sarısı bunun en bariz örneğidir. Burada hakemi temize çıkarmaya çalıştığım anlaşılmasın. “Hakemin düdüğünü beklemesi gerekiyor muydu?” derseniz, “Evet” derim. “Hakem sarı kartta haklı mıydı?” derseniz, “Hayır” derim. Çünkü burada İrfan'ın ısrarı yok. Yani hakemin “Düdüğümü bekle” işaretini görmemiş olabilir. Bunu ısrarla tekrarlamış olsa hakem sarı kart göstermekte haklıdır. Çok ucuz bir sarı karttı.

HAKEM YÜZDE YÜZ HAKSIZ DEĞİL
Söz hakemden açılmışken, ilk yarının 33. Dakikasında Ali Sakal'ın kırmızı kartını haklı görebiliriz. Gerçekten de sert ve kontrolsüz bir şekilde rakibine müdahale etmişti Ali Sakal. Bu müdahale bazı hakemler tarafından sarı kartla da cezalandırılabilir. Yine de hakemi burada yüzde yüz haksız bulamıyorum. Dediğim gibi hakem de burada biraz tereddüt yaşamış olacak ki “Acaba sarı mı?” sorusuyla devam etmiş. Çünkü birkaç dakika sonra Yeni Malatyaspor lehine penaltı kararını tereddütsüz verdi.

BASIN DA YANGINA BENZİNLE GİDİYOR

Sözün burasında Malatya basınına da birkaç kelam edelim: Malatyalıları gaza getirmek için, sırf Malatyalı olduğunu göstermek için veya bir yerlere yaranmak için yayın yapan sözde gazeteciler, hakemlerin taraflı maç yönettiği izlenimi vermeye çalışıyorlar. “Falanca bölgenin hakemiydi zaten” diyerek başladıkları yorumda futbolcuların oyununu, rakibin davranışını veya yöneticilerin söylediklerini görmüyorlar. Oturup şu maçın önünü-sonunu, hiçbir önyargı olmadan izlemiş olsalar, hakem hatalarının yanısıra futbolcunun, teknik direktörün veya yöneticinin hatalarını da görecekler. Geçen haftaki maçta hakem hataları var mı? Evet var. Bu maçta hakem hataları var mı? Evet bunda da var. Ama sırf hakemle olmaz. Futbolcuyu, teknik direktörü, yöneticiyi de bir gözlemleyin.

YAKIŞMIYOR ADİL BAŞKAN!..
Yeni Malatyaspor'un Başkanı Adil Gevrek, takım için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Teknik kadronun oluşturulması, futbolcuların transferi ve bütün bunların yürütülmesi için gerekli alt yapının sağlanması işlerinde büyük bir özveriyle çalışıyor. Her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geriyor. Kendi şahsi işlerini bir kenara bırakmış sırf Malatya ve Malatyalı için bir şeyler yapmaya çalışıyor. İyi niyetli, özverili ve beyefendi bir şekilde Yeni Malatyaspor'u çekip çevirmek için uğraşıyor. Buraya kadar Adil Başkan'a tek söz söyleyemem. Ancak, “Pazar günkü maçta sahanın içinde ne işiniz vardı sayın başkan?” diye sormak istiyorum. Bir başkan olarak, siz sahaya girerseniz, yöneticisinden tutun da taraftarına kadar herkes sahaya girer. “Hatalıdır” diyerek hakemin üstüne yürürseniz, taraftar çıkışta o hakemi veya hakemleri linç eder.
Kulübün başkanı olarak, sükunetinizi korumak zorundasınız. Ortada bir haksızlık varsa, sizin hak arama yeriniz sahanın içi değil, dışıdır. Haksızlıkları şikayet edeceğiniz makamlar vardır. Oralara şikayetinizi yaparsınız, eğer sonuç alamazsanız çıkar medyanın karşısına o makamları da millete şikayet edersiniz.

TARAFTARI, TEKNİK HEYETİ VE FUTBOLCULARI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDASINIZ

Eğer sahaya girer ve hakemin üstüne yürürseniz, federasyondan gelecek ceza daha vahim hadiselerin ortaya çıkmasına sebep olacaktır. “Ortada bir haksızlık var mı?” “Evet var” Peki bu haksızlığı gerekli makamlara şikayet ettiniz mi? “Hayır etmediniz” Yarın öbür gün federasyon bir ceza verirse, taraftarın tepkisi nasıl olacak? Teknik heyetin ve futbolcuların moral-motivasyonu yerle bir olursa bunu kime şikayet edeceksiniz?
Bir düşünün sayın başkan. Ligdeki konumumuz şampiyonluk şansımız açısından çok iyi. Önümüzde sadece bir takım var. Şu anda ikinci durumdayız. Tünelin sonunda ışık görünüyor. Bu ışığa doğru yürürken, haksızlıklar-hatalar olabilir. Önemli olan bu haksızlık ve hataların asgariye indirilmesi için gerekli adımları atmaktır. Bu adımlar saha içinde değil dışında kalarak atılır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!