dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61225.1$

Yeni Malatya, Manisaspor’a da acımadı


MEHMET AYHAN YAZDI....
Narin

TFF Birinci Lig'de, 25'inci haftaya lider giren Evkur Yeni Malatyaspor, aynı periyot öncesi 12'inci basamakta yer alan Manisaspor'un konuğuydu. 2-0'la koltuğunu iyice sağlamlaştıran Sarı-Siyah-Kırmızılılar 50 puana yükseldi. Malatya'nın yüzünü, Eren Tozlu güldürdü. Doğunun Kaplanları, millî aranın akabinde, 1 Nisan'da, Elazığspor'u ağırlayacak.

Giresunspor'un mağlubiyeti fırsata çevrildi

25'inci haftaya 47 puanla zirvede giren İrfan Buz ve öğrencileri, ilk 6'da yer alanlardan Giresunspor'un, Bolu'daki 4-1'lik mağlubiyetini, Ümraniyespor'un evindeki golsüz Bandırmaspor beraberliğini değerlendirmek istiyordu. Sürpriz sonuçlara imza atan Manisaspor ise düne dek hanesine 24 puan yazdırmış ve 12'inci sıraya yerleşmişti.

Evkur Yeni Malatyaspor'dan 6'da 5

Denizlispor (3-1) , Büyükşehir Gaziantepspor (1-2),  Altınordu (2-0) ve Şanlıurfaspor (2-0) ivme yakalayan, Balıkesir'de (2-2) duraksayan Malatya temsilcisinin gayesi, Şanlıurfaspor'un (2-1) ardından Manisaspor'u da devirmekti, öyle de oldu. Manisaspor cephesinde ise TFF Birinci Lig'e tutunma fikri ön plandaydı.

Togolu Ayite yok; Fransız Pereira var

İrfan hoca, 5 ara transferden Ferhat Kiraz (Kasımpaşa) ve Sezer Özmen'e (A.Alanyaspor) ilk 11'de fırsat tanıdı. Murat Yıldırım (Boluspor)  ile Ahmet Aras (Antalyaspor) yedek başladı. Togolu forvet Jonathan Ayite (Aytemiz Alanyaspor), 18'de yoktu. 20 Şubat'ta Büyükşehir Gaziantepspor'un deplasmanda 2-1'le geçildiği günden bu yana adalesindeki problemden ötürü forma giyemeyen 6 gollü Fransız Mickael Pereira da döndü hem de direkt 11'e. Şanlıurfaspor zaferinin 11'indeki Sadık Çiftpınar ile Ayite, Manisa'da yoktu.

Ferhat Kiraz sakatlanınca sol bek iyice çöktü

Pereira ile aynı dertten muzdarip olan Ferhat Kiraz, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'ndaki Şanlıurfaspor galibiyetini kaçırmıştı. Tecrübeli ismin İstanbul'da yerini bıraktığı Osman Fırat'ın 90'da kırmızı kart görmesi, Mehmet Sak'ın henüz iyileşmemesiyle geri dörtlünün solunda yaşanan sıkıntı, Ferhat'an gelen müjdeyle unutuldu. Ancak sadece 6 dakika. Çünkü Ferhat, sakatlığı nüksedince bu bölümde sağ ayaklı Rahman Buğra Çağıran ile değişti. Bu sezon ortaya koyduğu performansla teknik heyetin gözdesi olan Caner Arıcı'nın sağ diz yan kaslarındaki yırtığa rağmen sahadaydı. Oynamak isteyen tecrübeli sağ bekle ilgili son kararı, sağlık ekibinin raporu sonrası Teknik Direktör İrfan Buz verdi.

Kurulan tuzak işe yaramadı!

Kulüp başkanı Adil Gevrek'in Malatya Time'e verdiği röportajdaki, “İnşallah ‘Bu sene o sene' olur. Allah'ın izniyle Süper Lig'e çıkacağız.” beyanatının ardından Sportif Direktör Ali Ravcı'ın da Maninaspor hazırlıkları kapsamında mesajı vardı. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının tehlikesine dikkati çekti: “Yarışta psikolojik üstünlük bizde. ‘Malatya'nın iki maç kaybetme opsiyonu var' deniyor. Bu bir tuzak. Biz fire vermeden şampiyon olmak istiyoruz.” Ravcı'nın beyanatlarının karşılık bulduğu Manisa'daki ciddiyetle gözlendi.

İlk yarıdaki oynama yüzdesinde 61'e 39 üstünlük

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki kritik müsabakada Ankara bölgesinden Musafa Kemal Uğurlu düdük çaldı. İlk yarının istatistikleri iki tarafın da temkinli davranmasının getirisiydi. Oynama yüzdesinde 61'e 39 üstünlük kuran Sarı-Siyah-Kırmızılılar, eşit, 3 şut attı ama rakibi gibi çerçeveyi tutturamadı. Kornerler ise misafirden yanaydı: 3'e 1. 14'teki akında İrfan Başaran'ın kullandığı serbest atışta, arka direkte Murat Akça yükseldi, top yan ağlarda kaldı. İrfan 40'ta bu kez direkt şansını denedi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Kale önünde tehlikeli çarpışma, peşinden gol

Tempo ikinci devrede arttı. 53'te yürekleri ağızlara getiren bir pozisyon yaşandı. Savaş Yılmaz'ın serbest vuruşunda Ertaç Özbir kalesini terk etti ve Bahattin Köse'den önce yumruklarını konuşturdu. İkili yerde kaldı. Bahattin'e ilk müdahaleyi futbolcular, ardından sağlık görevlileri yaptı. Doğunun Kaplanları, 55'te öne geçti. Sağ çaprazdan ceza alanına dalan Pereira'nın şutunda deneyimli eldiven İsmail Şahmalı'dan seken topu Eren Tozlu ağlara gönderdi: 0-1.

Eren Tozlu'dan bu sezon 8 gol

İrfan Buz'un ikinci hamlesi 67'deydi. Giren: Murat Yıldırım. Çıkan: İrfan Başaran. İsmail Haktan Odabaşı 69'da doldurdu, Ertaç iki eliyle istemsiz de olsa kontra atağı yönlendirdi. Murat Yıldırım'ın servisinde, 12 gollü Senegalli Diabang Dialiba kontrolü sağlayamayınca İsmail'e gün doğdu. 71'de tabela yazıldı. Murat Yıldırım'ın kornerinde Sezer Özmen dokundu, İsmail topa hâkim olamayınca Eren Tozlu affetmedi: 0-2. Balıkesirspor (2-2) ve Şanlıurfaspor (2-1) randevularında fileleri birer defa havalandıran 26 yaşındaki Eren bu kez çiftledi, 2016-17'deki 8'inci sayısına ulaştı.

Dialiba ağları değil, kaleci İsmail'i nişan aldı!

83'te skor neredeyse 3-0 oluyordu. Dialiba'nın pasını Murat Yıldırım değerlendiremedi. Manisasporluların anlık hatasında topun önünde kaldığı Dialiba, İsmail'i nişanladı!  85'teki Nijeryalı Sunday Mba -Diabang Dialiba değişikliği vaktin ilerlemesini sağlama düşüncesinin ürünüydü.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!