dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

Yeni Malatyaspor'da yüzler gülüyor


Yeni Malatyaspor'da yüzler gülüyor
TFF 1. Lig'in ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek sezona iyi bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor'da yüzler gülüyor.
Narin

TFF 1. Lig'in ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenerek sezona iyi bir başlangıç yapan Yeni Malatyaspor'da yüzler gülüyor.

Önümüzdeki hafta kendi evinde oynayacağı Samsunspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başlayan sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör İrfan Buz, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin İdmanyurdu maçında ortaya konan futbolu değerlendiren Buz, maçtan 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını kaydederek, "Mersin maçı hazırlık döneminden sonra takımımızın nerede olduğunu görmek açısından önemli bir maçtı. Biz 3 puan için gitmiştik oraya, 3 puanı aldığımız için de mutluyuz. Saha içerisinde zaman zaman iyi oynadık zaman zaman da eksiklerimiz vardı. 2-0 dan sonra basit bir gol yedik 2-1 oldu, eğer 2-2 berabere kalmış olsaydık bizim için hayal kırıklığı olacaktı, o yüzden kazanmak çok önemliydi. Final paslarımız daha iyi olsaydı ve yakaladığımız gol pozisyonlarını gole çevirebilseydik maçı daha kolay koparabilirdik ve daha farklı bitirebilirdik" diye konuştu.

Yeni transferlerle birlikte takımdaki kalitenin artığına dikkat çeken Buz, "Kalitemiz kesinlikle geçen seneye göre çok arttı. Gelen ve kalan arkadaşlarımız çok kaliteliler. Ligin çok başındayız ama ben bu sene için ümitliyim" dedi.

Mersin İdmanyurdu maçının takımdaki oyuncuların birbirini tanıması açısından da önemli geçtiğini vurgulayan İrfan Buz, "Takımdaki birlik ve uyum ilerleyen dönemlerde daha da artacaktır. Ama şunu da söyleyeyim ki biz sadece bir lig maçı kazandık, fazla abartmaya gerek yok, önümüze bakacağız. En önemlisi şimdi Samsun maçına hazırlanmak ve o maça konsantre olmak. Mersin maçına konsantre olmak zordu. Çünkü Mersin'in genç olması, finansal açıdan zayıf olması gibi söylentiler konsantre olmamızı biraz zorlaştırdı ama Manisa'nın istediği takımı çıkaramadan 1-0 kazanması ve Sivas'ın iyi bir takım kurduğu halde 4-1 kaybetmesi bu söylentilerin ne kadar boş olduğunu ortaya koydu. Biz kendi işimize bakacağız, tabi ki zaman zaman konsantre olmakta zorlanacağız ama hedefin varsa bunun üstesinden geleceksin" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında transfer sezonunu kapattıklarını da söyleyen Buz, "Transferi şu an içi kapattık ama bir sürpriz olursa bu santrafor bölgesine olur. Orada Amutu'yu hazırlamaya çalışıyoruz, eğer o bölgeye bir transfer daha olursa hayır demeyiz" şeklinde konuştu.

Amutu'nun transfer sürecinin uzun sürdüğünü ve takıma geç katıldığını kaydeden Buz, "Takıma geldiğinde hazır değildi zaten ilk idmanında da ayağını burktu ondan sonra sakatlandı. Biz onu ilerleyen sürece hazırlayacağız, kaliteli arkadaşlarımız var onlar Amutu'nun açığını kapatacaktır. O da döndüğünde bize fayda sağlayacaktır" dedi.

Buz, son olarak, geçen sene ligi çok iyi analiz etkilerini ve tecrübe kazdıklarını belirterek, "Biz geçen sene ligi çok iyi öğrendik. Bu bağlamda bu sezon bu tecrübelerimizi sahaya yansıtacağız. Bu sezon takım savunmasının çok iyi olması ve sabırlı oynamamız gerekiyor. Baskılı da oynayabilirsiniz ancak takım savunmasını bırakmayacaksınız, gol yemediğiniz sürece golü bulursunuz. Tabii ki iyi futbol oynamak istiyoruz ama taraftarlarımızın biraz sabırlı olması gerekiyor o yüzden müsabaka müsabaka gideceğiz ve güzel maçlar çıkaracağız" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!