dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9691.18
  • BTC
    64976.11$

Yeni Malatyaspor'dan iş kazası!..


Yeni Malatyaspor'dan iş kazası!..
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 27. haftasında Ümraniyespor'un konuğuydu. 7 haftada 6 galibiyet ve 1 beraberlikle yoluna doludizgin devam eden Doğunun Kaplanları, İstanbul'da ilk kez üzüldü: 1-0. Samet Asatekin'in golü Kırmızı-Beyazlıları 44 puana çıkardı. 53 puanda kalan lider EYMS ise 10 Nisan Pazartesi günü Elazığ'a gidecek olan ikinci sıradaki Sivasspor'un (46) hâlâ 7 puan önünde. 18 Nisan'daki misafir, Eskişehirspor. 

EYMS'nin başka stat önerisine ret 

2 bin 500 kişi kapasiteli Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nın zemini ve fizikî şartlarının yetersizliğini göz önüne alan EYMS yönetimi, başka bir stadyum önerisini götürdü. Ancak İstanbul kulübü, taraftar avantajını düşündüğü için ‘ret' cevabı verdi. 

Göztepe ve Eskişehirspor yenilince… 

Sarı-Siyah-Kırmızılılar, takipçilerinden Göztepe ve Eskişehirspor 27. haftayı yenik kapatınca arayı açma fırsatı yakalamıştı. Göztepe, Bolu'da 1-0, Eskişehirspor sahasında Adana Demirspor'a 4-2 kaybetmişti. 

Kaptan döndü, Murat kulübeye 

2-1'lik Şanlıurfaspor zaferinde 90'da ihraç edilen Osman Fırat, Manisa ve Elazığspor sonrasında üçüncü defa yoktu. Togolu forvet Jonathan Ayite sakattı. Tamamen düzelen, tüm idmanlara katılan Sadık Çiftpınar ile Ferhat Kiraz, 18'deydi. Eren Tozlu'nun fileleri sarstığı 1-0'lık Elazığspor müsabakasında sarı kart cezasından ötürü forma giyemeyen kaptan Sedat Ağçay döndü. Böylece Murat Yıldırım yeniden kulübeye oturdu. Elazığspor kadrosuna göre tek değişiklik de oydu. 

İki takımın yıldızları teknik adamları 

İki tarafa ilk bakışta, yıldızlarının teknik adamlar olduğunu söylemek yanlış değildi. Çünkü sezon başlangıcında 7'de 0 çeken Ümraniyespor'da, Ahmet Taşyürek'in yerine kolları sıvayan Erkan Sözeri, “Küme düşmeye oynar.” denilen Kırmızı-Beyazlıları TFF 1. Lig'in en iddialı ekipleri arasına soktu.  

İrfan Buz şimdi gülüyor! 

İrfan Buz ise 2015-16'da, Yücel İldiz'in akabinde işbaşı yaptığında kamuoyunda olumsuz düşünceler hâkimdi. Zaten İrfan hoca bu dönemi şöyle anlattı: “Yakın çevremin 10'da 9'u bana 'Malatya'ya gitme' demişti. Bazen bunu hatırlatıyorum. Hep beraber gülüyoruz.” Ümraniyespor öncesi kurduğu cümleler de ciddiyetin ürünüydü: “Kimseden korkmuyoruz. Herkese saygı duyuyoruz. İşimize odaklanıyoruz. Artılarımıza güveniyoruz. Ayaklarımız yere basıyor.” 

Doğunun Kaplanları, 5. kez İstanbul'da 

Malatya İnönü Stadı'nın bakımı sebebiyle Vodafone Arena ve Başakşehir Fatih Terim'i 2'şer kez kullanan Evkur Yeni Malatyaspor, yine İstanbul'daydı. Gerçek anlamdaki deplasmanlarda, 12 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyetlik performans mevcuttu. Ümraniyespor'un evindeki formu hayli etkiliydi: 7 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyet. EYMS 7, Ümraniyespor ise 6 maçtır kaybetmiyordu.  

Koltuğun hakkını vermek… 

Zorlu mücadelede Arda Kardeşler düdük çaldı. Gözlemci ise yakından tanıdığımız bir sima, hakemlik kariyerini noktalayan Yunus Yıldırım'dı. İlk 15 dakikada EYMS ataktaydı. Ümraniye bu hızı kesmek için çabalasa da Yeni Malatyaspor, ilk 45'te oyuna hâkimiyetiyle birincilik koltuğunun hakkını verdi. 35 yaşındaki Sedat Akçağ tecrübesi, ağabeyliği ve azmiyle herkese örnek olmayı sürdürdü. Türk futbolunun gezginlerinden Serdar Özbayraktar ise Sedat'ın akranlarından. O da her zamanki gibi istikrarlı çizgisini yansıttı.  

Seyir keyfi düşük bir ilk yarı… 

EYMS, Caner Arıcı'nın ter döktüğü sağ kanata pek de üretken görünmedi. 31'deki akın heyecanlandırdı. Erol Yükseker'in hatasında Eren Tozlu araya girmek istedi; ama Erol yatarak müdahalesiyle hatasını telafi etti, mutlak bir golü önledi. İlk yarının istatistikleri, izlenen futbolla eşdeğer, can sıkıcıydı. Oynama yüzdesinde 56'ya 44'ü tutturan Evkur Yeni Malatyaspor, rakibiyle aynı sayıda, 4 şut attı. Ama Erkan Sözeri'nin talebeleri gibi karavana değil, tümünde çerçeveyi tutturdu. Kornerler de 3'e 1 Yeni Malatyaspor lehineydi.  

İlk değişiklik; Murat Yıldırım-İrfan Başaran 

İkinci devrede skoru yakalamayı planlayan Teknik Direktör İrfan Buz'un ilk hamlesi 63'teydi. Topla oynama meziyeti yüksek olan Murat Yıldırım, görevi İrfan Başaran'dan devraldı. Ümraniyespor'da, İbrahim Akdağ'ın, boy gösterdiği orta alan ile hücum arasında bağlantı kuramamasının avantajı uzun süre değerlendirildi. “Centilmenlik hâkim.” denildiği anda Arda Kardeşler ilk sarı kartına başvurdu. Erkan Sözeri'nin öğrencilerinden Ganalı Mahatma Otoo yaptırıma uğradı. 

Nijeryalı Azubuike, Eskişehirspor önünde yok 

Beraberliği yeterli görmeyen İrfan Buz, 77'de Fransız Michael Pereira'yı yanına çekti, Nijeryalı santrafor Austin Amutu'ya şans tanıdı. Deneyimli taktisyen, 78'de çıldırdı. Azubuike Okey, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Nijeryalı orta saha, 18 Nisan'daki Eskişehirspor randevusunu kaçıracak. 

Ofsayt tartışmaları ve gol… 

Temponun hayli düştüğü anlarda Ümraniyespor'un golü seyredildi. 80'de Sezer Özmen'in kaptırdığı meşin yuvarlağı ceza alanı önünde İbrahim Akdağ'ın kontrol etti. Onun asistinde Samet Asatekin, yerden bir vuruşla kaleci Ertaç Özbir'in solundan topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Arda Kardeşler, ofsayt bayrağını kaldıran yardımcısı Serdar Diyadin'i dikkate almadı. Topun Samet'e ulaşmadan defanstan sektiği fikrine sahipti. 84'te Sedat Akçay'ın elini sıkan Ferhat Kiraz, sol çaprazdaki serbest atış haricinde yoktu. 
yan3yan2

yan 4yan5yan1

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!