dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

Yeni Malatyaspor kendine geldi


Yeni Malatyaspor kendine geldi
MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin


TFF 1. Lig lideri Evkur Yeni Malatyaspor, 30'uncu haftada, zirvenin takipçilerinden Göztepe'yi ağırladı. Caner Arıcı'nın asistinde Murat Akça'nın golüyle kazanan Doğunun Kaplanları, 57 puana yükseldi, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Play-off'taki Göz Göz ise 46 puanla, 6'ncı basamakta kaldı. EYMS, ikinci Eskişehirspor ve üçüncü Sivasspor ile farkı, bitime 4 hafta kala 5'e çıkardı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 3 Mayıs'ta Bandırmaspor'un konuğu. Malatya İnönü Stadı'ndaki son karşılaşma, 14 Mayıs'ta Boluspor'la… 

Eskişehirspor ile Sivasspor kazanınca… 

30'uncu haftada, 28 Nisan Cuma oynanan maçlardaki skorlar, EYMS ve Göztepe'yi de yakından ilgilendiriyordu. Eskişehirspor, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'nu 4-0, Sivasspor evinde güçlü Giresunspor'u 2-0 yendi. Play-off potasındaki Ümraniyespor ise Samsun'dan 2-2'lik beraberlikle döndü. Şampiyonluk yolundaki rakiplerden Es Es ile Yiğidoların 52 puanla aradaki farkı maç fazlasıyla 2'ye indirmesi psikolojik açıdan dezavantajdı. EYMS'nin avantajını koruyabilmesi adına mutlaka galip gelmesi gerekiyordu. İstikrarsız Göztepe'nin (46) hedefi ise play-off'taki yerini korumaktı. 

Rekabette Göztepe'nin üstünlüğü var 

Sezonun ikinci yarısındaki üstün performansıyla koltuğunu sağlamlaştıran Evkur Yeni Malatyaspor, son 3 haftada hanesine sadece 1 puan yazdırdı. Ümraniyespor'a (1-0) ve Eskişehirspor'a (1-2) kaybetti, Giresun'da 1-1'e razı oldu. Son olarak Adana Demirspor ile (3-2) nefeslenen Göztepe ise İzmir dışında 5 haftadır sevinmeyi unuttu, yalnızca Şanlıurfaspor'a (2-2) geçilmedi. İki takımın, 29 Nisan 2017 Cumartesi'ye dek yaptıkları 7 müsabakadan 4'ünü Göztepe, 1'ini Evkur Yeni Malatyaspor üstün tamamladı, 2'sinde eşitlik bozulmadı. 

Yeni Malatyaspor'dan rakibine büyük jest 

Saat 16.00'da başlaması planlanan maç, Göztepe'nin talebi doğrultusunda 15.30'a çekildi. İki kulübün de onayını alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Göztepe kafilesinin bitiş düdüğünün ardından ulaşımda aksaklık yaşamaması için devredeydi. EYMS Başkanı Adil Gevrek, “Göztepe'nin önerisini seve seve kabul ettik. Her camia, bu tür istemler noktasında daha duyarlı olmalı. Biz de bu sene stat ve antrenman sahası tahsisinde sorunlar yaşamıştık. Ancak hiçbir zaman Malatya'ya gelenlerin işini zorlaştırmayacağız. Çünkü Malatya şehri misafirperverdir.” dedi. 

Cezaya rağmen taraftarlardan yoğun ilgi 

2-1'lk Eskişehirspor mağlubiyetinde olaylardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Evkur Yeni Malatyaspor, yaptırıma uğramıştı. Maratonun A, B ve C bloklarında oturanların Passolig'leri bir maçlığına bloke edilmişti. Ayrıca TRT Spor ve TRT Kürdi'den naklen yayınına rağmen taraftarların ilgisi, yönetimin yüzünü güldürdü. Gişelerde kuyruklar oluşturan Sarı-Siyah-Kırmızılılar maraton ve kapalıdaki yerlerin tamamını tüketti. 3, 4 ve 10 TL'lik 9 bin 500 biletten 5 bini 28 Nisan Cuma günü itibariyle satıldı. Kale arkaları da dolunca rakam 8 binlere dayandı. 

Ayite, Dialiba 11'e döndü, Sadık'ın cezası bitti 

Teknik Direktör İrfan Buz, Giresun'daki (1-1) randevuya göre Göz Göz önünde ilk 11'de 3 değişikliğe gitti. Sarı kart cezalısı Sadık Çiftpınar dönünce Yiğitcan Erdoğan kulübedeydi. Hücumculardan Ahmet Aras, Karadeniz'de 76'da Togolu Jonathan Ayite'ye teslim ettiği formasını bu kez baştan kaybetti. Giresun'da kesik yiyen 12 gollü Boubacar Dialiba Diabang ise 11'deydi. Senegallinin Yeşil-Beyazlılar karşısında 67'de yer değiştiği Ferhat Kiraz 18'de yoktu. Es Es sınavında ikinci sarıdan 75'te ihraç edilen, Giresun'a gidemeyen Eren Tozlu da yedekti. 

İrfan Buz'un oyun kurgusunda sürpriz yok 

Kontrollü bir oyun tarzını benimseyen İrfan hoca, kadro istikrarını korudu. Savunmanın solunda Rahman Buğra Çağıran'ı, sol önde Dialiba'yı düşündü. Defansta Sadık Çiftpınar, Murat Akça ve Caner Arıcı'dan vazgeçmedi. Ortada kaptan Sedat Ağçay ve Nijeryalı Azubuike Okey görüldü. Onların ilerisinde Murat Yıldırım, Fransız Michael Pereira ve Dialiba, en uçta Ayite vardı.  

FrantisekRajtoral için saygı duruşu 

İstanbul Bölgesi'nden Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Esat Sancaktar ile Hakan Yemişken üstlendi. Özkan Çeliker ise kenardaydı. Bu yıl Süper Lig'de 19, TFF Birinci Lig'de EYMS-Göz Göz'e dek 2 defa boy gösteren Kalkavan'ın ilk düdüğünden önce duygusal anlar hâkimdi. İntihar eden Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral için saygı duruşu gerçekleştirildi. Yeni Malatyasporlular seremoniye geçilmeden 5-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 6. Malatya Anadolu Kitap Ve Kültür Fuarı'nı hatırlatan pankartı taşıdı. 

Kaptan Sedat'ın bulduğu net pozisyonlar… 

1986-88'de Malatyaspor'u çalıştıran Yılmaz Vural, Göztepe'de Okan Buruk gidince kolları sıvamıştı. Türk futbolunun gezgin teknik adamıyla bazı futbolseverler hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk atağı 3'te, EYMS geliştirdi. Sedat Ağçay Göztepe ceza alanı ön çizgisine indi. Şutunda top Günay Güvenç'te kaldı. 9'da, Murat Yıldırım'ın ara pasında Dialiba hareketlendi; ancak kalesini terk eden Günay tehlikeyi savuşturdu. 27'de Göztepelilerin hatasından yararlanan Sedat arkadaşlarına asist yerine sağ çaprazda kendi şansını denedi; ama neticeye ulaşamadı.  

İlk yarıda EYMS üstün 

Uzun süre centilmence bir mücadele seyredildi. Ta ki 41'e dek. Malatya temsilcisinden Nijeryalı Azubuike Okey'in akabinde misafir ekipten 43'te Tanju Kayhan, 44'te Emre Can Coşkun sarardı. EYMS, ilk devredeki oynama yüzdesinde 58'e 42, kornerlerde 3'e 0 üstündü. İrfan Buz'un öğrencileri 2'si isabetli 7, Yılmaz Vural'ın talebeleri, çerçeveyi de tutan 1 şut attı. 2 ofsayt bayrağı da Dialiba'ya kalktı.  

Eren Tozlu girdi, Murat Akça attı 

İkinci perdede golü kovalayan Doğunun Kaplanları, 55'te etkiliydi. Caner Arıcı kesti, Ayite indirdi. Dialiba'nın vuruşunda Günay çizgide kontrolü sağladı. 61'de Murat Yıldırım'ın servisinde Dialiba'nın geçmek istediği Günay parmaklarının ucuyla dokundu. Ayite'nin düşük formundan ötürü Eren Tozlu lehine sloganlar kulakları çınlattı. Buna karşın İrfan Buz'un oyuna ilk müdahalesi 67'deydi. İrfan Başaran, bayrağı Murat Yıldırım'dan devraldı. 9 gollü Eren ısrarına İrfan hoca da 73'e kadar dayanabildi. Ayite görevini tamamladı. Aynı dakikada Malatyalılar coştu. Caner sağdan ortaladı, iyi sıçrayan Murat Akça kafasını çalıştırdı: 1-0 

Tribünlerde ‘Balina' tezahüratı  

Sonrasında İzlandalı futbolseverlerin Euro 2016'daki tezahüratları yani balina çağırma sesi ve hareketiyle 3 puan erkenden kutlandı. Alkışlar eşliğinde kuvvetli bir şekilde 'Huh Huh' sesi çıkarıldı. 89'daki Dialiba-Yiğitcan Erdoğan değişikliği, zamanı harcamaya yönelikti. 90+4'te sinirler gerildi. Yiğitcan'a yapılan faulde Sadık Çiftpınar'la itişen Göztepe'den Lokman Gör kızardı, Sadık da sarardı. 90+5'teki kontrada İrfan net fırsatı harcadı. 

İç sahanın kralı…  

Evkur Yeni Malatyaspor, ‘ev sahibi' sıfatıyla en çok puan toplayan kulüp unvanını korudu: 36. (16 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet) 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!