dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.57
  • ALTIN
    2497.1
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62115.38$

Yeşilyurt Belediye Meclisi toplandı


Yeşilyurt Belediye Meclisi toplandı
Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdi.
Narin

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesi MAŞTİ karşısı Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleşen Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 8 Nisan 2016 tarihli Meclis karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Kudüs'e düzenlenecek gezi, Kardeşlik Köprüsü Projesi, kiraz sineği ile mücadele, üç madde de belirtilen onama yetkilerinin Malatya Büyükşehir Belediyesine devir edilmesi, Sağlıklı Yaşam Projesi, okuma alışkanlığının artması için etkinlik düzenlenmesi, Yeşilyurtspor'un adının değiştirilmesi başta olmak üzere birçok madde görüşülerek karara bağlandı. Meclisin açılışında Miraç Kandili dolayısıyla bir konuşma yapan Polat, "Miraç, Peygamberimizin Cenab-ı Allah'ın yüksek huzuruna kabulüdür ve O'nun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir. İçinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandilini bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Malatyalı hemşehrilerimin ve İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutlar, bu gecede yapılan duaların İslam aleminin kardeşlik, birlik, dirlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni ederim" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER KUDÜS'E GİDİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Malatya Şam Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek olan ve Malatya'da misafir edilen Suriyeli çocuklarla dostlukların, kaynaşmanın, dayanışmanın artırılması, savaş mağduru olan çocukların psikolojik travmaları üzerinden atıp topluma kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikleri içinde barındıran "Kardeşlik Köprüsü" adlı projenin desteklenmesi ve ortak olunması da kararlaştırıldı. Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa tertip ettikleri "Gençlerin Gözüyle Kudüs'ü anlamak" konulu yarışma ile Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerin Kudüs'e gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yeşilyurt ilçe sınırlarında faaliyetlerine devam eden tüm liselerin 11. sınıfında okuyan öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini sağlamak, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek, toplumsal duyarlılık ile yorumlama, bilgi ve beceri kazandırmak, bağımlılıktan kurtarmak, değerler eğitimi vermek amacıyla hazırlanan etkinliğe destek verilmesi Meclis üyeleri tarafından onaylandı.

MECLİS ÜYESİ GÖNÜLTAŞ İSTİFA ETTİ

Yeşilyurt Belediyesi Meclisi AK Parti Üyelerinden Celalettin Gönültaş'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle sunduğu istifa dilekçesi okunduktan sonra, kabul edildi.

Yeşilyurt İlçesinin doğru bir planlama ve kentsel yönetim açısından geleceğe doğru bir şekilde hazırlanmasına imkan tanımak ve işlerin hızlı bir çalışma metodu ile yürümesini sağlamak maksadıyla Yakınca Mahallesi 480 nolu parselin Belediye Hizmet alanı olarak ayrılması yönünde hazırlatılan uygulama imar planı başta olmak Aşağıbağlar ve Bostanbaşı Mahallesine ait hazırlatılan Uygulama İmar Planı onama yetkisi Malatya Büyükşehir Belediyesine verilmesi kabul edildi. Yeşilyurt Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanlığının teknik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin maddi katkılarıyla yürütülecek olan kiraz sineği ile mücadele kapsamında, ilçe sınırları dahilinde kiraz ve meyve ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerde kirazların kurtlanmaması için temin edilmesi gereken 40.000.000 tutarındaki zirai ilacın Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanması ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın yetkili kılınması oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri, Yeşilyurt'un en önemli markası olan kirazın zararlı oluşumlardan etkilenmemesi ve üreticinin mağdur edilmemesini için gereken tüm önlemlerin kısa sürede alınmasını istedi.

YEŞİLYURTSPOR, MALATYA YEŞİLYURT BELEDİYESPOR OLUYOR

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri tarafından Meclise sunulan "Malatya Yeşilyurtspor isminin Malatya Yeşilyurt Belediyespor olarak değiştirilmesine ve Meclisi'nin onayına sunularak, faaliyet gösteren tüm branşların Mayıs ayında yapılacak olan Genel Kurulda da bu ismin "Malatya Yeşilyurt Belediyespor" olarak değiştirilmesi yönünde sundukları önerge kabul edildi. Önergenin görüşülmesi esnasında bir Meclis üyesi, "Futbol takımı inşallah seneye 3. lige çıkar beklentimiz bu yönde ancak Yeşilyurt sınırlarında yer alan amatör takımlarda maddi sıkıntı çekiyorlar. Onlara da çeşitli destekler verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Başkan Polat, "Amatör takımlara gereken desteği veriyoruz, gençlerin kötü alışkanlardan uzak kalmaları, sağlıklı bir bünyeye sahip olmaları içinde spora gereken desteği veriyoruz. Komisyonlarımız gereken çalışmaları yapsınlar, ilçe sınırlarımız içindeki amatör takımlara imkanlarımız dahilinde gereken destek verilecektir" diye konuştu.

Yeşilyurt ilçesinde ikamet eden vatandaşların obezite hastalıklarının tedavi edilmesi, belirlenecek bölgelerde spor tesisleri kurularak İnönü Üniversitesi Spor Yönetimi ve öğrencilerin de destekleriyle hastalıkların spor ile tedavi edilmesini sağlayacak. Anketler, analizler ve vatandaşlarla görüşülerek ilçenin sağlık analizini yapmak adına Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülecek olan "Hayata Renk Kat" adı altında düzenlenecek Sağlıklı Yaşam Projesi de ilgili komisyona havale edildi. Önergenin görüşülmesi sırasında bir konuşma yapan Polat, "Gençlik ve Spor Komisyonunu aktif ve verimli çalışmalarından ötürü kutluyorum. Bu projeyle ilçemizin genel sağlık haritasını çıkartacağız ve özellikle obezite ve diğer hastalıklar konusunda detaylı raporlara ulaşmış olacağız. Projenin hayata geçmesinde büyük emek sarf eden komisyon üyelerimize ve İnönü Üniversitesi'ndeki değerli akademisyenlere teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir proje" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 7 Haziran Salı günü saat 14.00'te MAŞTİ karşısındaki idari binanın toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!