dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2490.8
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63181.82$

Yetimlerle iftar buluşması


Yetimlerle iftar buluşması
Yetimler için iftar yemeği ve eğlence programı düzenlendi.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri çeşitli organizasyonlarla devam ederken, önceki gün yetimler için iftar yemeği ve eğlence programı düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi Tiyatrosu tarafından çeşitli oyun ve eğlencelerin sergilendiği iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar yemeğinin ardından ilk olarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir konuşma yaptı. Yetimler Günü münasebetiyle düzenlenen organizasyonların çok önemli olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Bu günde yaşanan bu coşku, sevinç ve muhabbete çok sevindim. Bu ortamı hazırlayan başta STK temsilcilerine ve katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İftar öncesi masaları gezerek misafirlerle yakından ilgilenen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Ramazan ayında mahalle ve ilçelerin yanı sıra her kesimle bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini belirterek, “Engellilerimizle, şehit ve gazi yakınlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, her noktada yaşayan kardeşlerimizle buluşma gayreti içerisindeyiz. Sıcak yemeklerimiz, iftar çadırlarımız, çarşı iftarlarımızla sizlerle beraber olmaya çalışıyoruz.

Ramazan bereket, mağfiret ayıdır. Yardım ayıdır, paylaşma ayıdır. Dolayısıyla bizler Ramazanı dolu dolu yaşamamız lazım. Ramazana uygun şekilde iftar programları yapmamız lazım. Komşularımızla ilişkilerimiz daha da kuvvetlendirmemiz, garibanları gözetmemiz lazım. Bunları yaptığımız müddetçe birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz daha da artacak” diye konuştu.

Son olarak konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ramazan ayının rahmet, dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Bizleri bu nimetlerle buluşturan Rabbimize hamd ediyoruz.

Etrafımıza baktığımızda bu nimeti, şefkati bulamayan, devletin güçlü elini yanında hissedemeyen birçok komşularımız var. Bizlere sığınanlar var.

Yetimlerimiz var. Birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe, istikrarımız sürdüğü müddetçe bizler birbirimize, gençlerimize sahip çıkarak, daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından iftar yemeği programı, çocuklara yönelik oyun ve eğlence programlarıyla devam etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!