dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Yılmıyor, durmuyor!


Yılmıyor, durmuyor!
Yılmaz Durmuş yeniden başkan
Narin

Malatyalılar için çalışmaya devam edeceğiz!
Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede federasyon başkanlığına tek aday olan Yılmaz Durmuş ipi göğüslerken, federasyonun Malatyalılar için yaptığı girişimleri de anlattı. Malatyalıların taleplerine süratle yanıt verilmesi için hastaneler başta olmak üzere pek çok alanda iletişim kanallarının açık tutulduğunu belirten Durmuş, önümüzdeki aylarda düzenlenecek etkinliklerin de müjdesini verdi.

HABER MERKEZİ - ÖZEL

Malatya Dernekler Federasyonu'nun (MADEF) 4. Olağan Kongresi'nde tek aday Yılmaz Durmuş bir kez daha  ipi göğüsledi. Milletvekilleri, STK temsilcileri, parti temsilcileri olmak üzere Merter'deki Hurry In Hotel'de  gerçekleşen kongrede konuşan Durmuş,  sözlerine Malatya'nın tüm ilçelerine selam yollayarak başladı. Sürekli faaliyet yapmaya gayret eden bir kuruluş olduklarını anlatan Durmuş, “MADEF 56 kişilik yönetimiyle, merkezde gençlik ve kadın kollarıyla birlikte, şu an 21 ilçede teşkilatlanmış bir yapıya sahibiz. Bu teşkilat yapısıyla ilgili genel merkezde olduğu gibi ilçelerde de yadsımak şartıyla  teşkilat komisyonu, siyasi işler basın komisyonu sağlık, eğitim, kültür, AR-GE , engelliler, spor komisyonları ile gençlik ve kadın komisyonlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ilçelerde görevlerde görev yapan  bürokrat hemşerilerimiz bu çalışmaların tespitini yapıyor. Özellikle hastanelerde derneklerin bizi arayıp da talepte bulundukları konuların başında sağlık geliyor. Tüm ilçelerde başta malatyalı hemşerilrimiz olmak üzere sağlık personelin altyapı çalışmalarını yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

DİYALOGLARIMIZI SICAK TUTUYORUZ
Malatyalı hemşerilerden gelen taleplerin daha hızlı şekilde giderilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Durmuş, “Sizden gelen talepleri daha hızlı bir şekilde iletip yardımcı olalım diye, bu noktada hastanelerle diyaloglarımızı da sıcak tutuyoruz. Gerek büyükşehir gerek ilçeler olmak üzere yerel yönetimlerle, kaymakamlıklar, valililerle ilçe teşkilatlarımız sürekli irtibat halinde. Dolayısıyla irtibatlarımızı sıcak tutacağız ki, taleplerimiz olduğunda yardımcı olsunlar.MADEF ailesi her gün büyüyor, büyümeye devam edecek. İstanbul'da ne kadar Malatyalı varsa, gücümüzün yettiği kadar hepsine ulaşmaya gayret edeceğiz. Şu an tüm İstanbul'da ne kadar Malatyalı varsa, bunların hepsinin listesi bizde var. Bu  manada çok acele etmiyoruz ama sürekli ilçelerde çalışmaları sürdüreceğiz” diye açıkladı.

ALTYAPI OLURSA HİZMET ARTAR
Malatyalı derneklerin siyasi süreç içinde eşit bir şekilde tüm STKlarla birlikte Malatyalı adaylara destek olduklarını hatırlatan Durmuş, “Derneklerimiz özellikle, siyasi süreç içerisinde eşit bir şekilde tüm STKlarla biz tüm siyasi partilerin malatyalı adaylarına destek olduk. Yani üst çatı kuruluşlarımızla birlikte, diğer derneklerimizle birlikte biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Özellikle derneklerin küçük büyük demeden yaptıkları tüm etkinliklere katılmaya gayret ettik, devam edeceğiz.  Federasyon yönetim kurulu olarak 33 organizasyon yaptık. Bu organizasyonlar içinde derneklerin eğitimiyle ilgili bizzat bir iki tane program yaptık. Ama önümüzdeki süreçte bunları devam ettireceğiz. Çünkü bizim için, bizim ismimiz Malatya Dernekler Federasyonu ya, dolayısıyla dernekler bizim için çok kıymetli. Dernekler ne kadar eğitimli, altyapısı ne kadar doğru olursa, o kadar hizmet artar” değerlendirmesinde bulundu.

HALEP'TEN YENİKAPI'YA ETKİNLİK VAR
Malatyalıların hem Türkiye hem de dünyada yaşanan gelişmelere duyarsız kalmadığını söyleyen Durmuş, “Gerek ülkemize, gerekse dünyadaki hiçbir olaya duyarsız kalmadık. Van depreminden tutun da açılım sürecine kadar tüm noktalarda üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Gazze'de, Mısır'da olan zulümle alakalı üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. 15 Temmuz'da tüm Malatyalılar sahadaydı, bizler de sahadaydık. Halep'e de en son iki tır yardım malzemesi ulaştırdık. Mazlum olan nerede olursa olsun biz millet ve MADEF olarak hep yanlarında olacağız. Malatya Günleri'ni bu yıl MADEF olarak üstleneceğiz. Diğer STKlarla da görüşeceğiz. 7Nisan -16 Nisan tarihleri arasında Yenikapı'da Malatya Günleri yapacağız. Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, MİAD hep birlikte istişare ederek organizasyonu yapacağız. Kutlu doğum etkinliği geçen sene çok ilgi görmüştü bu yıl da düzenlenecek. Bir kayısı festivali yapmıştık, insanların lezzeti damağında kalmıştı. Bu yıl da düzenlenecek. Bizim bir hayalimiz var.   MİAD ve diğer STKların desteğiyle Kültür Merkezi ihtiyacımızı en kısa sürede gidermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MALATYA'YI TEMSİL ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Malatya'nın temsiliyet noktasında da önemli bir noktaya ulaştığını hatırlatan Durmuş, “İlimizi temsil eden bir federasyon olduk. Türkiye konfederasyonu var bizler onun da içindeyiz. Temsiliyet noktasında Malatya, doğu ile batı arasındaki sigorta olması nedeniyle çok önemlidir. Ülkemizde Malatya'nın çok önemli bir yeri var. Biz kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde olacağız. Sımsıkı sarılacağız. Bu süreçte birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç var. Malatyalılar topluma karşı ayrı bir sempatisi var. Bu ülke bizim için kıymetli ve kıymetini bilenlerden eylesin inşallah. Dernekler ne kadar destek olursa, bizler isteklerinizi yerine getirmek için o denli çalışacağız. STKlar baskı  unsurudur. Dolayısıyla biz MADEF olarak en iyi örneğiyiz” diye açıkladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!