dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

Yine kırmızı, yine yerinde müdahale


Yine kırmızı, yine yerinde müdahale
Feyyaz Uçar'ın hamleleriyle deplasmanda 1 puan... Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

MEHMET AYHAN KALEME ALDI

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'un lideri olarak gitti Tarsus İdman Yurdu deplasmanından bir puan alarak evine döndü.

Önceki maçta sakatlanan Samed, İrfan ve Sadık'ın yanısıra kart cezalıları Ersin ve Vedat'tan yoksun olarak maça başlayan Yeni Malatyaspor, ani ataklarla rakibini zayıflatmaya çalıştı. As kadrodan 5 eksik oyuncusu olmamasına rağmen Feyyaz Uçar'ın takımı hayli hızlıydı. İlk yarım saatte rakibin birkaç atağından başka pozisyonu yok gibiydi. Karşılaşmanın 39. Dakikasında Koray, rakibiyle girdiği iki mücadele sonrası sarı kart gördü. Bundan 1 dakika sonra evsahibi ekibin golü geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Tarsus İdman Yurdu'nun 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ikinci yarıya Feyyaz Uçar'ın iki oyuncu değişikliği hamlesiyle başladı. Serkan Çalık'ın yerine Uğur, Emre Toraman'ın yerine de Hüseyin kar sahada yerini aldı. Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 10 kişi kalmasına rağmen etkin görünen taraftı.

Aranan golün bir türlü gelmemesi üzerine Feyyaz Uçar'ın üçüncü ve son değişikliği de geldi. Emrah'ın yerine Osman'ın oyuna girmesiyle Yeni Malatyaspor iyice golü düşünür bir görüntüye büründü. Düşme hattındaki rakibini bunaltan Yeni Malatyaspor'un gol aradığı dakikalarda Tarsus İdman Yurdu'ndan Samet kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Dakika 76'dan itibaren rakibin de 10 kişi kalması Yeni Malatyaspor'un etkisini iyice artırdı. Nitekim aranılan gol dakika 85'te Uğur'dan geldi.
Beraberlik golünün atılmasından sonra kalan dakikalarda başka gol olmadı. Tarsus İdman Yurdu deplasmanında 1 puan çıkaran Yeni Malatyaspor puanını 47 yaparak maç fazlasıyla liderliğini korudu. Tarsus İdman Yurdu ise 25 puanla düşme potasından kurtulacağı günleri beklemeye başladı.

FEYYAZ HOCA'NIN MÜDAHALELERİ YERİNDE VE ZAMANINDAYDI

Aldığı cezalar ve futbolcularının gördüğü ucuz kartlarla başı belada olan Yeni Malatyaspor için bu haftaki maçtan 1 puan çıkarmış olmak bile başarıdır. As kadrosundaki 5 futbolcusundan yoksun olarak sahaya çıkan takımın mücadele azmini takdirle karşılıyorum. Maçın ilk yarısının sonundaki kırmızı kart sebebiyle 10 kişi kalan takıma anında müdahale eden Feyyaz Uçar'ı da tebrik ediyorum. Oyuna yaptığı müdahaleler sonucunda takımını çift santrfora çeviren Feyyaz hoca, risk almıştır. Ancak bu aldığı risk sebebiyle de aradığı golü bulmuştur. Gerçi rakibin de 76. Dakikada 10 kişi kalmasının da etkisi vardır gole. Ancak yine de Feyyaz Uçar'ın oyun esnasındaki müdahaleleri yerinde ve olumluydu

ÜMRANİYESPOR'UN PUAN KAYBI YAŞADIĞINI DÜŞÜNÜNCE…

Ümraniyespor'un puan kaybettiği bir haftada Yeni Malatyaspor'un da puan kaybı yaşaması bir dezavantaj olarak görülebilir. Matematiksel anlamda doğrudur. Ancak Yeni Malatyaspor'un bu tip puan kayıplarının ardından yaşadığı çıkışları düşününce avantajmış gibi geliyor bana. Çok kolay bir şekilde gördüğümüz kartlar meselesine gelecek olursak. Bu takım gerçekten büyük bir hırsla mücadele ediyor. Bu kadar çok kırmızı veya sarı kart görmenin açıklamalarından biri de budur. Yine de oyuncuların yaptıkları hareketin sonucunu bilerek mücadeleye devam etmeleri gerekiyor. Şampiyonluk yolunda bu tip puan kayıpları yaşamamamız için maçı 11 kişiyle tamamlamamız gerekiyor. Dünkü maçta kırmızı karttan sonra oyun anlayışının nasıl değiştiğini, puan veya puanlar için alınan riski gördük. Eğer takım 11 kişi olarak maça devam etmiş olsaydı skor lehimize 2 hatta 3 farklı gelişebilirdi. Söz kartlardan açılmışken, hakem hatalarını bir kenara bırakırsak, futbolculara kart görmemeleri gerektiğiyle ilgili herhangi bir ceza uygulaması yapılıyor mu?” diye sormak isterim. Bunun cevabının kulüp yönetimi veya teknik direktör tarafından verileceği ümidiyle önümüzdeki maçlara bakmak istiyorum.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!