dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2499.1
  • BIST
    9691.18
  • BTC
    64976.11$

Yurtta Sulhculardan 7 mesaj!


Yurtta Sulhculardan 7 mesaj!
15 Temmuz gecesi Malatya İl Jandarma Komutan Vekili Şahin Kaplan, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na müşteki sıfatıyla ifade verdi
Narin

 O gece alaya Yurtta Sulh Konseyi imzalı 7 adet mesaj iletildiğini anlatan Kaplan, “Sıkıyönetim ilanı Bakanlar Kurulu adına yapılır. Bu şekilde darbe olduğunu, hukuksuz olduğunu anladım. Daha sonra darbecilerin alaya gelerek bizi etkisiz hale getirebileceklerini düşünüp karşı koymaya karar verdik” dedi.

HABER MERKEZİ – ÖZEL
Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminin korkunç detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Malatya İl Jandarma Komutan Vekili Şahin Kaplan, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na müşteki sıfatıyla verdiği ifadede, darbe gecesinde yaşananları anlattı. 15 Temmuz gecesi jandarma komutanı Albay Şerafettin Yılmaz yıllık izinde olduğu için alay komutanlığından sorumlu olduğunu anlatan Kaplan, “Köprülerin askerler tarafından kapatıldığı haberlerini evimde izledim. Ben bir terör saldırısına karşı önlem alınıyor olabileceğini düşünmüştüm.
Yaklaşık beş dakika sonra nöbetçi amir Yarbay Mehmet Çelik beni telefonla aradı, bana “Komutanım peş peşe sıkıyönetim ilanından bahseden saçma sapan emirler geliyor, ne yapalım” şeklinde sordu. Gelişmeler üzerine alaya gittim. Toplam 7 adet mesaj gelmişti, bu belgelerin hepsi Yurtta Sulh Konseyi adına yapılmıştı” diye konuştu.

ÖLSEK DE KALSAK DA BİRLİKTEYİZ!
Sıkıyönetim ilanının Bakanlar Kurulu tarafından yapıldığını belirten Kaplan, “Bu şekilde darbe olduğunu, hukuksuz olduğunu anladım, nöbetçi amir ile bunu müzakere ettik, sonrasında darbe yapanların Alaya gelebileceklerini ve bizleri etkisiz hale getirebileceklerini düşünerek Komando Bölüğünün personelini çağırdım. Çünkü komando askerler zaten alayın içerisinde yer alan kışlada bulunuyorlardı, onlar da geldiler. Bu olayın darbe olduğunu onlara söyleyerek benimle birlikte var mısınız, “ölsek de kalsak da bir miyiz” dedim onlar da “Birlikteyiz Komutanım” dediler, hemen hazırlanmalarını emrettim, hemen ilçelerdeki Jandarma Komutanlıklarını arattırdım, üç ya da dördü ile bizzat ben görüştüm. Olayın darbe olduğunu, kesinlikle hukuksuz olduğunu, mutlak surette bu kalkışmaya karışmamalarını, hatta hemen İlçe Kaymakamları ve İlçe Savcıları ile temasa geçip, emirlerinde olduklarını, her hangi bir hareketlilik olmadığını, kendileri tarafından ne emredilirse onu yapmaları talimatını verdim. Diğerlerini de hızlı olması maksadıyla yanımdaki personele arattırarak emirlerimi bildirdim” şeklinde konuştu.

HUDUTİ'YE SERTLEŞİNCE ULAŞABİLDİK
İlerleyen dakikalarda Malatya Valisi Mustafa Toprak ile görüştüğünü anlatan Kaplan, “Sapan emirler geldiğini, ancak bunların hukuksuz olduğunu, bizim açımızdan bu emirlerin uygulanmayacağını, ilçelerle de görüştüğümü, onlara da aynı yönde emirler verdiğimi, bizim bu kalkışmanın içerisinde olmayacağımızı, bize vereceği emirleri beklediğimizi bildirdim” dedi. Kaplan, o gece 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'ye ulaşmanın Vali Toprak'ın sert konuşması sayesinde mümkün olduğunu açıkladı.

NİZAMİYEDEN ATEŞ AÇILDI
Saat 3 sularında nizamiyeye geldiğini anlatan Kaplan, buradaki askerlere teslim olmaları yönünde çağrı yaptıklarını söyledi. Saat 03.15'de içerisinde de zırhlı araca Nizamiye'den ateş açıldığını belirten Kaplan, “Tekrar ikazda bulundum, “kime ateş ettiğinizin farkında mısınız, aynı üniformayı giyiyoruz, bize nasıl ateş edersiniz” diye ikazda bulundum. Tekrar askerlere onları bu işten kurtarmak amaçlı anonsta bulundum. Bu sözlerimden dolayı daha sonradan ismini öğrendiğim Yüzbaşı Kemal Keskin tahrik oldu, ellerini yukarıya kaldırarak bize yönelik bağırıp – çağırmaya başladı. Ancak ne söylediği içeriden anlaşılmıyordu. Daha sonra zırhlı aracın arka kapısını açtırdığımda, sesini algıladım, “size 30 saniye veriyorum” şeklinde bir şeyler söyledi, başka tehdit içerikli sözler de söyledi, ancak tam olarak duyamadık. Bunun üzerine kapıyı tekrar kapattırdım” diye açıkladı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!