© Malatya Time

3 ayda sonuç alındı

ÜSİP ile desteklenen “Vesikoüretral Reflü (VUR) Tedavisi İçin Siklodekstrin Temelli Polimerik Mikroküre Doku İskelesi Formasyonların Geliştirilmesi” isimli proje 3 ay gibi kısa süre içerisinde sonuç vermeye başladı.

HABER MERKEZİ-MALATYA

Proje ortağı, yurt dışına ihracat yapan tıbbi cihaz firması Expofarma, Ar-Ge faaliyetlerini Teknoparkda yapma kararı alarak İstanbul'daki ana merkezini teknoparka taşıdı. Proje ile çok yüksek maliyetle yurt dışından ithal edilerek ürolojik cerrahilerde kullanılan Vur-Jel isimli malzeme, ilk defa üniversitedeki akademisyenlerden oluşan danışman ekiple 3 ay gibi kısa bir sürede çok düşük maliyetle ürettiler. Öyle ki; daha önce 100 birim fiyata yurt dışından getirtilen ürün 2 birim fiyata üretildi.

ÜRÜN TEST AŞAMASINDAN SONRA ONAYLANACAK

Halihazırda ürünün TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde testleri devam ediyor. Geliştirilen ürünün test aşamasını geçtikten sonra onay aşamasını geçeceği bildirildi. Çalışmanın Ar-Ge süreci devam etmektedir.*ÜSİP (Üniversite Sanayi İşbirliği Projesi); İnönü Üniversitesi ve Malatya Teknokent işbirliği ile Üniversite sanayi işbirliğini desteklemek, hızlı, etkili ve çözüm odaklı olarak geliştirilen BAP projesidir. akademisyen ve firma birlikteliği ile endüstrinin ihtiyaç duyduğu problemlere akademik çözümleri destekleyen BAP(Bilimsel Araştırma Projesi) birimi projesidir.

Firma ile Ar-Ge faaliyeti yürüten akademik kadrosu;
Prof. Dr. Burhan Ateş (Kimya bölümü)
Prof. Dr. Süleyman Köytepe (Kimya bölümü)
Prof. Dr. Hakan Parlakpınar (Farmakoloji)
Prof. Dr. İlhan Geçit (Üroloji)
Prof. Dr. Cengiz Çolak (Kalp ve Damar Cerrahisi)
Prof. Dr. Nigar vardı (Histoloji)
Doç. Dr. Fatih Oğuz (Üroloji)
Dr. Öğr. Üy. Onural Özhan (Farmakoloji)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER