Â'Alkol Fabrikası Yeniden AçılmalıdırÂ'
GÜNDEMŞeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Â"Alkol fabrikasının yeniden açılmasını talep ediyoruzÂ" dedi.
Malatya Şeker FabrikasıÂ'nda önceden bulunan Alkol FabrikasıÂ'nın kapalı olduğunu hatırlatan Murat, Â"TürkiyeÂ'de 4 alkol fabrikası vardı. Bir tanesi de Malatya Â'da idi. Şeker Fabrikası bünyesinde bulunuyordu. Geçmiş dönemlerde arıtma tesisi bulunmamasından ve çevreye zarar verdiği iddiasıyla kapatılmıştı. Malatya, Tokat Turhal ve Erzurum alkol fabrikaları kapatılmıştı. Bir tek alkol fabrikası EskişehirÂ'de çalışıyor. Malatya Şeker Fabrikası bünyesinde biyolojik arıtma tesisi yapıldı. Diğer eksikler giderilip, alkol fabrikasının yeniden açılmasını talep ediyoruzÂ" ifadelerini kullandı.
Biyotonel üretimi yasasının önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesinin beklendiğini hatırlatan Nuri Murat, Â"Mazot ve benzine yüzde 2-3 oranında biyotonel katılacak. Biyotonel üretimi de alkol fabrikalarında yapılıyor. MalatyaÂ'da alkol fabrikası bulunması da büyük bir şanstır. Petrolde dışa bağımlı bir ülkeyiz, bu tesislerde ihtiyaç maddelerin üretilmesi ile dövizimiz de yurt dışına gitmemiş olacaktırÂ" değerlendirmesini yaptı.
İlginizi Çekebilir