Ankara’da Özel Hayatın Gizliliğini Hedef Alan Cihazlar Ele Geçirildi
ASAYİŞAnkara Çankaya’da düzenlenen operasyonda, internet üzerinden yasa dışı şekilde satışı yapılan ve özel hayatın gizliliğini ihlal eden çok sayıda dinleme ve görüntü alma cihazı ele geçirildi. Şüphelinin, cihazları gümrük kaçağı yollarla temin ettiği ve izinsiz şekilde satışa sunduğu ortaya çıktı.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çankaya’da bir adrese düzenledikleri operasyonla yasa dışı bir teknoloji ağını ortaya çıkardı. Operasyonda, özel hayatın gizliliğini ihlal edebilecek nitelikte çok sayıda cihaz ele geçirildi.
CİHAZLARIN SATIŞI İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILIYORDU
Şüphelinin, ele geçirilen cihazları internet üzerinden yasa dışı şekilde satışa sunduğu ve bu cihazların yurt dışından gümrük kaçağı olarak ülkeye getirildiği belirlendi. Yapılan ilk incelemelerde, cihazların yasa dışı kayıt ve gizli takip amaçlı kullanıma hazır hale getirildiği tespit edildi.
GÜMRÜK KAÇAĞI CİHAZLARLA GİZLİ AĞ KURULMUŞ
Emniyet ekiplerinin yaptığı aramalarda şu cihazlar ele geçirildi:
30 adet dinleme ve görüntü alma cihazı yerleştirilmiş muhtelif eşya
23 adet görüntü ve ses alma cihazı
6 adet gümrük kaçağı el telsizi
5 adet GPS takip cihazı
1 adet radar tespit cihazı
Daha önce turistik konaklama tesislerinde ele geçirilen düzeneğe benzer çok sayıda teknolojik cihazın, bireylerin özel hayatlarını ihlal etmek amacıyla kullanılabileceği değerlendirildi.
ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir