Bakan Göktaş Duyurdu: Çocuklara Hem Maddi Hem Sosyal Destek!
EKONOMİAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında 1 milyar 227 milyon TL’nin ailelerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Bu destekle çocukların eğitim, sosyal ve kültürel gelişimleri destekleniyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Mayıs ayı için toplam 1 milyar 227 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin yapıldığını duyurdu.
AMAÇ: ÇOCUKLARIN AİLE ORTAMINDA BÜYÜMESİ
Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada çocukların sağlıklı bireyler olarak aile ortamında yetişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “SED ödemeleriyle yalnızca temel ihtiyaçlar değil, eğitim ve sosyal gelişimleri de destekleniyor. Aynı zamanda aile bütünlüğüne katkı sağlıyoruz” dedi.
DESTEKLER SADECE MADDİ DEĞİL
SED programının yalnızca nakdi destekle sınırlı olmadığını vurgulayan Bakan Göktaş, çocuklara yönelik akademik, kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerin de desteklendiğini ifade etti. Ayrıca ailelere sunulan psikososyal hizmetlerle aile bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
GELECEĞİN GÜÇLÜ NESİLLERİ İÇİN KARARLILIK
“Çocuklarımızın milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen ve donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Bakan Göktaş, aile odaklı hizmet modelleriyle çocukların devlet korumasına ihtiyaç duymadan, kendi sosyal çevrelerinde sağlıklı bir şekilde büyümelerinin amaçlandığını belirtti.
İlginizi Çekebilir