Bakan Işıkhan Duyurdu: Şehit ve Gazi Çocuklarına Eğitim Desteği Ödeniyor!
EKONOMİÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla şehit ile harp ve vazife malullerinin çocuklarına yönelik eğitim-öğretim yardımlarının ödeneceği tarihi duyurdu. Bakan Işıkhan, yardımların bugün, 24 Ekim Cuma günü hesaplara yatırılacağını belirtti. 2025-2026 eğitim ve öğretim dönemini kapsayan bu destek kapsamında yaklaşık 20 bin öğrenciye toplamda 457 milyon liralık ödeme yapılacağını açıklayan Işıkhan, öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı dileyerek "Biz, her zaman yanınızdayız" mesajını verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, şehit ve harp-vazife malullerinin çocuklarına yönelik önemli bir ödeme yapılacağını duyurdu.
457 MİLYON LİRALIK YARDIM BUGÜN HESAPLARDA
Bakan Işıkhan, açıklamada, "Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti evlatlarımıza, harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim-öğretim yardımını 24 Ekim Cuma günü ödüyoruz." ifadelerine yer verdi. Bu yardımın, 2025-2026 eğitim ve öğretim dönemini kapsadığı belirtildi. Bakan Işıkhan, destekten yararlanacak öğrenci sayısını ve ödenecek toplam miktarı da açıkladı.
20 BİN ÖĞRENCİYE 457 MİLYON LİRA
Bakan Işıkhan'ın verdiği bilgilere göre, söz konusu eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 20 bin öğrenciye destek sağlanacak. Bu kapsamda, öğrencilere toplamda 457 milyon liralık bir ödeme yapılacak. Bakan Işıkhan, paylaşımının sonunda öğrencilere başarı dileklerini ileterek, "Sevgili öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Biz, her zaman yanınızdayız." mesajını verdi. Bu ödeme, devletin şehit ve gazilerin ailelerine yönelik sosyal desteklerinin devamlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir