Bakan Kurum: “2025 Sonuna Kadar 453 Bin Hak Sahibi Evine Kavuşacak”
ÇEVREÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde inşa edilen 250 bininci konutun anahtar tesliminin haziran ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in katılımıyla yapılacağını açıkladı. Kurum, 2025 sonuna kadar 453 bin konut ve iş yerinin teslim edileceğini söyledi.
Deprem bölgesinde başlatılan yeniden inşa sürecinde büyük aşama kaydedildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta yapılacak programda 250 bininci konutun anahtar tesliminin gerçekleştirileceğini açıkladı. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılması bekleniyor.
2025 SONUNA KADAR 453 BİN KONUT VE İŞ YERİ TESLİMİ HEDEFLENİYOR
Kurum, konuşmasında “Deprem bölgesinin tamamında 2025 sonuna kadar 453 bin hak sahibi vatandaşımızın evlerini ve iş yerlerini teslim edeceğiz.” ifadelerine yer verdi. Bu kapsamda sadece konutlar değil, yeni yaşam alanları, ticaret merkezleri ve sosyal alanlar da inşa ediliyor.
YENİ BİR BAŞLANGIÇ, YENİ BİR UMUT
Bakan Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaların sadece inşa faaliyetinden ibaret olmadığını vurguladı: “Milletimizle el ele vererek umudu, yeni bir başlangıcı da inşa ediyoruz.” dedi. Kurum ayrıca şehirlerin tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan yeniden ayağa kaldırıldığını belirtti.
“BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK, GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK”
Bakan Kurum, bölgedeki çalışmalarla ilgili eleştirilere de cevap verdi. “Birileri bu yapılanları görmek istemez ama bu millet kimin gerçekten çalıştığını bilir. Biz sözümüzü tuttuk, sadece konuşmadık; çalıştık.” diye konuştu.
DEPREMİ SİYASET MALZEMESİ YAPMADIK
Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Adana gibi illerin hiçbir zaman unutulmadığını söyleyen Kurum, “Deprem bölgesinin neye ihtiyacı varsa koştuk. Bu anlayışla milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir