© Malatya Time

Bakanlık Eylül Ayı Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemelerini Hesaplara Yatırdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların aile ortamında desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla eylül ayına ait 2 milyar 186 milyon liralık Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların ailelerinin yanında desteklenmesi ve eğitim hayatlarında fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini hesaplara aktardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, eylül ayına ait bütçe detaylarını paylaştı. Çocuklara yönelik yürütülen çalışmalara özel bir önem verdiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek sunulan hizmetleri çeşitlendirdiklerini belirtti.

ÇOCUKLARIN AİLE ORTAMINDA BÜYÜMESİ ÖNEM TAŞIYOR

Çocukların kendi aile ortamlarında büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasındaki kritik rolüne dikkat çeken Bakan Göktaş, "Sosyal ve Ekonomik Destek" hizmetiyle çocukların hem ailelerinin yanında hem de kendi sosyal çevreleri içerisinde desteklendiğini ifade etti.

EYLÜL AYI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI

Bakanlık olarak çocukların geleceğe güvenle hazırlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Göktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çocukların eğitimli, sağlıklı ve kendine güvenen birer fert olarak yetişmeleri, güvenli ve sevgi dolu bir aile ortamında büyümeleri için gayretle çalışıyoruz. Bu kapsamda, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için eylül ayına ilişkin 2 milyar 186 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER