Dijital Değil, Geleneksel Oyunlar! Aile Yılı'na Renkli Başlangıç
HABERDE İNSANBattalgazi Belediyesi tarafından 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen “Aile Her Şeydir” programına yoğun katılım sağlandı. Geleneksel oyunların oynandığı etkinlikte uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi, aileler çocuklarıyla birlikte keyifli anlar yaşadı.
Battalgazi Belediyesi, 2025’in Aile Yılı ilan edilmesinin ardından aile yapısını güçlendirecek etkinliklere hız verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Aile Her Şeydir” programı, Kırkgöz Sahil Park’ta renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan aileler, çocuklarıyla birlikte geleneksel oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdi.
GELENEKSEL OYUNLARLA DİJİTAL DÜNYAYA ARA
Etkinlikte 5 taş, misket, sek sek ve kör ebe gibi geleneksel oyunlarla çocuklar hem fiziksel olarak aktif oldu hem de dijital ekranlardan uzaklaşıp geçmişin izlerini taşıyan oyunları deneyimledi. Ayrıca uçurtmalarla gökyüzü rengarenk olurken, etkinlik alanında neşe ve kahkaha eksik olmadı.
PROGRAMLAR DÜZENLİ DEVAM EDECEK
Battalgazi Belediyesi yetkilileri, “Aile Her Şeydir” programlarının farklı mahallelerde periyodik olarak sürdürüleceğini açıkladı. Amaç, aile içi iletişimi artırmak, çocukların sosyal yönünü geliştirmek ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak.
AİLELERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Etkinliğe katılan aileler, çocuklarıyla kaliteli zaman geçirdikleri için memnuniyetlerini dile getirerek Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür etti. Katılımcılar, bu tür organizasyonların aile bağlarını güçlendirdiğini ve çocukların sosyal çevre edinmelerine katkı sunduğunu ifade etti.
KAYNAK: İHA
İlginizi Çekebilir