© Malatya Time

Doğu İçin Yeni Dönem Mi Başlıyor? Tüfenkci’den Şimşek’e Tam Destek Çağrısı!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdikleri görüşmede Malatya ve Doğu Anadolu’nun ekonomik sorunlarını masaya yatırdıklarını, üretim odaklı büyüme, istihdam, yatırım ve güvenlik temelli kalkınma için önemli değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i, Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen görev yapan milletvekilleriyle birlikte ziyaret etti. Ziyarette Malatya başta olmak üzere bölge illerinin ekonomik sıkıntıları ve çözüm yolları ayrıntılı olarak ele alındı.

TARIM, SANAYİ, İSTİHDAM VE YATIRIMLAR GÜNDEMDEYDİ

Tüfenkci, görüşmede özellikle tarım ve sanayi alanında yaşanan sorunları ve istihdam konusundaki beklentileri dile getirdiklerini belirterek, "Malatya’mızın üretim potansiyelini harekete geçirecek adımlara ihtiyaç var. Bu konuda Bakanımızla verimli bir istişare gerçekleştirdik" dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE, MALİ DİSİPLİN VE BÜYÜME VURGUSU

Görüşmede yalnızca yerel değil, ülke genelindeki ekonomik gidişat da masaya yatırıldı. Mali disiplinin sürdürülmesi, enflasyonla kararlı mücadelenin desteklenmesi ve üretim odaklı kalkınmanın önemi üzerinde duruldu.

“DOĞU’YA DESTEK, GÜVENLİKLE GELEN KALKINMA”

Tüfenkci, güvenlik ortamının güçlenmesiyle birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde son yıllarda ekonomik gelişmenin hız kazandığını belirterek, “Terörden arındırılmış bölgelerde artık yatırım, istihdam ve kalkınma konuşuluyor. Bu sürecin devamı için gereken her desteği birlikte sağlayacağız” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNDA DOĞU DA YERİNİ ALACAK”

Malatya’nın ve bölgenin, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun şekilde büyümesi için altyapı yatırımları ve teşvik mekanizmalarının önemine dikkat çeken Tüfenkci, Bakan Şimşek’e teşekkür ederek, “Birlikte atılacak her adım milletimizin refahına katkı sunacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER