E-Devlet Kapısı Çöktü Mü İddialara Resmi Kurumdan Cevap Geldi
GÜNDEMDezenformasyonla Mücadele Merkezi, e-Devlet Kapısı’nın siber saldırıya uğradığı ve sistemin çöktüğü yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, yaşanan erişim sorunlarının yoğunluk ve teknik iyileştirme çalışmalarından kaynaklandığını açıkladı.
İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sosyal medya ve çeşitli dijital platformlarda dolaşıma giren "e-Devlet Kapısı'na siber saldırı düzenlendiği" ve "sistemin çöktüğü" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Merkezden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek e-Devlet Kapısı altyapısında herhangi bir siber saldırı, veri güvenliği zafiyeti veya sistemsel çökme yaşanmadığı vurgulandı.
ERİŞİM SORUNUNUN NEDENİ YOĞUNLUK VE TEKNİK ÇALIŞMA
Açıklamada, e-Devlet altyapısında zaman zaman görülen erişim sorunlarının sistemde yaşanan yoğunluk ve devam eden teknik iyileştirme çalışmalarından kaynaklandığı ifade edildi. Vatandaşların kamu hizmetlerine hızlı, güvenli ve kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.
RESMİ AÇIKLAMALARI DİKKATE ALIN ÇAĞRISI
Kamuoyunun yalnızca resmî kurumlar tarafından yapılan bilgilendirmeleri dikkate alması istenen açıklamada, DMM tarafından doğrulanmamış ve manipülatif içeriklere itibar edilmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu.
İlginizi Çekebilir