© Malatya Time

Efe Özal babasını anlattı: “Turgut Özal hoşgörülü, adil, adaletli ve çok inançlı bir insandı"

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde vefatının 30. yıl dönümünde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için anma töreni düzenlendi. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Göktolga’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen törene Turgut Özal’ın oğlu Efe Özal da katıldı. Efe Özal, babasının kucaklayıcı ve bütünleyici bir karakteri olduğunu belirterek, “Turgut Özal hoşgörülü, adil, adaletli ve çok inançlı bir insandı" dedi.

Malatya’nın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı anma töreni bu yıl online olarak gerçekleştirildi. 

HER ZAMAN MİLLETİN GÖNLÜNDE YER ALACAK 

Törenin açılış konuşmasını yapan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, törene katılımından dolayı Efe Özal’a teşekkür etti. Bentli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı, mümtaz devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal’ı, 17 Nisan 1993’te aramızdan ayrılışının 30. seneyi devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz. Turgut Özal, darbelerle birlikte sekteye uğramış demokrasimizin gelişmesine katkıları nedeniyle, uyguladığı ekonomi modeliyle ülkemizin kalkınması ve refahındaki öncü rolüyle her zaman milletimizin gönlünde yer alacaktır. Merhum Özal, ekonomik zorluklar içerisinde bunalan ülkemize ve ülke insanımıza yeni ufuklar açmış, icraatları, demokratikleşme hamleleri ve geleceği şekillendiren atılımlarıyla ülkemizin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır” diye konuştu.

DAHA FAZLA İNSAN ZİYARET EDEBİLECEK 

Bentli, Turgut Özal Müzesi’nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmediğini, ancak Turgut Özal’ın adına yakışır daha görkemli bir müzeyi üniversitenin Yeşilyurt yerleşkesinde şehre kazandırma arzusunda olduklarını belirterek, deprem sonrası şehrin yeni yerleşim merkezi olarak belirlenen Yakınca bölgesine yakın olması sebebiyle burada inşa edecekleri müzeye ulaşımın daha kolay olacağını ve daha fazla insan tarafından ziyaret edilebileceğini ifade etti.

EFE ÖZAL BABASININ ZORLU BİR EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇTİĞİNE İŞARET ETTİ 

Efe Özal da babasının zorlu bir eğitim süreci olduğunu, ilkokulu, ortaokul ve liseyi dedesinin memuriyetinden dolayı farklı illerde okumak zorunda kaldığını belirterek, babasının başarılı eğitim sürecinden dolayı devletin kendisini yurt dışına eğitime gönderdiğini, dönüşünün ardından devletin farklı kademelerinde görev aldığını belirtti. Bugün ülkede sanayi alanında, ekonomik alandaki gelişmelerin Turgut Özal döneminde atıldığını belirten Efe Özal, pandemi ve sonrasında depremle ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, özellikle gençler arasında bir karamsarlık gözlemlediğini ancak bunun geçici olduğunu düşündüğünü, gençlerin yetişmesine katkı sağlayan üniversitelere bu süreçte büyük görevler düştüğünü söyledi. Efe Özal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Turgut Özal nasıl ki bu ülkenin okullarından yetişerek önemli görevlere geldiyse, gençlerin yetişmesine olanak sağlayan üniversiteler ve öğretim görevlileri olarak sizlerin de bu ülkeye hizmet edecek yeni nesiller yetiştireceğinize inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum.”

EFE ÖZAL BABASINI ANLATTI 

Babasının insani yönüne değinen Efe Özal, “Turgut Özal herkesin bildiği gibi hoşgörülü, adil ve adaletli ve çok inançlı bir insandı. Bu inancını dışarıda göstermeyi pek istemezdi. 5 vakit namaz kılardı ancak hiçbir zaman namaza gidiyorum demez, başka bir bahaneyle namaz kılmaya giderdi. Çok güçlü bir karakteri vardı. İnsanlarla iletişim kurmayı çok iyi bilirdi, ama daha ötesi dinlemeyi çok iyi bilirdi. Kucaklayıcı ve bütünleyici bir karakteri vardı, kavgacı bir insan değildi” dedi.
Efe Özal, babası Turgut Özal’ın vefatının 30. yıldönümünde Malatya Turgut Özal Üniversitesinde anma töreni düzenlenmesi ve kendisinin konuşmacı olarak davet edilmesinden de büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

TÖRENE KATILANLAR 

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal için düzenlenen anma törenine Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Erdem, Prof. Dr. Orhan Gündüz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Abuzer Yeşil ve üniversite senato üyeleriyle öğretim elemanları katıldı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER