Eski Karakol Binası İki Aylık Çalışmayla Modern Bir Kreşe Dönüştürüldü
MALATYA HABERLERİBattalgazi Belediyesi, geçmişte karakol ve makam binası olarak kullanılan yapıyı iki ay süren çalışmanın ardından kreşe dönüştürdü. Dört sınıftan oluşan 50 çocuk kapasiteli merkez, belediye personelinin yanı sıra kontenjan durumuna göre kurum dışından ailelere de hizmet verecek.
Battalgazi Belediyesi tarafından hizmet binasının yanında oluşturulan Kreş ve Gündüz Bakımevi çocuk kabulüne başladı. Cumhurbaşkanlığının kamu kurumlarında kreş açılmasına yönelik talimatı doğrultusunda hayata geçirilen merkez, geçmişte karakol olarak kullanılan binanın yeniden düzenlenmesiyle oluşturuldu. Kreşi ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sınıfları gezerek çocuklarla bir araya geldi. Merkezin fiziki koşulları ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Taşkın, kreşin çalışan ailelerin ihtiyaçları gözetilerek hazırlandığını söyledi.
DÖRT SINIFTA 50 ÇOCUĞA HİZMET VERECEK
Yaklaşık iki ay süren çalışmaların ardından hizmete açılan kreşte dört sınıf bulunuyor. Toplam 50 çocuk kapasitesine sahip merkezde öncelikli olarak belediye çalışanlarının çocuklarına hizmet verilecek, kontenjan durumuna göre kurum dışından da çocuk kabul edilebilecek.
"AİLELERİN KAYGISINI GİDERMEYİ AMAÇLADIK"
Çalışan anne ve babalar için çocukların güvenli bir ortama bırakılmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Taşkın, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikli hedefimiz, kurumumuzda çalışan personelimizin 'Çocuğumu nereye bırakacağım, sabah nasıl bırakacağım, akşam nasıl alacağım?' kaygısını gidermekti. Burada hem personelimizin çocuklarını kabul edeceğiz hem de dışarıdan çocuk alma imkânımız olacak. Toplumun ihtiyaçlarını gözeterek bu hizmeti hayata geçirdik."
MALATYA’DA YEREL YÖNETİMLER İÇİN BİR İLK
Kreşin Malatya’da yerel yönetimler tarafından işletilecek ilk merkez olduğunu ifade eden Taşkın, binanın geçmişte Stat Karakolu ve makam binası olarak kullanıldığını kaydetti. Binayı vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını dile getiren Taşkın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımızın kamu kurumlarında kreş açılmasına yönelik talimatının ardından çalışmalara başladık. Yaklaşık iki aylık çalışma sonucunda binamızı güzel bir mekâna dönüştürerek çocuk kabulüne başladık. Ailelerimiz çocuklarını huzur ve güven içerisinde teslim edebilecek. Bu merkezin çocuklarımıza, ailelerimize, Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı olmasını diliyorum."
Kreşte uzman personelin görevlendirildiği ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir