© Malatya Time

Estetik turizminde Türkiye imzası

Son yıllarda burun estetiğine ilginin giderek arttığını belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cemal Fırat, operasyon için işin ehline başvurması gerektiğini söyledi. Yurtdışından hastaların Türkiye'ye gelerek operasyon geçirdiğini söyleyen Fırat, 'Burun estetiği, ciddi bir turizm sektörü haline geldi'dedi.

HABER MERKEZİ- MALATYA 

Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cemal Fırat, burun estetiği yaptırmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, "Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey bu işi iyi yapan, ehli olan insanlara yaptırılması gerekliliğidir. Her önüne gelene ameliyat olunmamalıdır" dedi. Yurtdışından hastaların Türkiye'ye gelerek operasyon geçirdiğini söyleyen Fırat, "Burun estetiği, ciddi bir turizm sektörü haline geldi. İnsanlar dış görünüşe çok önem veriyor. Bu nedenle estetik günümüzde büyük önem kazandı. Bu işi iyi yapan, ehli olan insanlara yaptırılması şart" diye konuştu.

ÇOÇUKLARA ESTETİK ÖNERMİYORUZ
18 yaş altı gruplara estetik önermediklerini aktaran Fırat, "Çünkü kişinin yüz gelişimi tam olarak oturmamıştır. Bunun dışında daha önemli başka bir sağlık sorunu yoksa burun estetiğini çok rahat bir şekilde herkese uygulayabiliriz. Burnunda doğuştan anormallikler bulunan, tümörlü hastalıklar da bulunmakta. Yarık dudak, damak dediğimiz deformaniteler var olabilmekte. Bunlarla birlikte olduğu zaman tabi ki erken safhada burun estetiği yapılmaya başlanıyor. Bunlar belirli aşamalarda yapılıyor. Hepsinin belli yaş gruplarına uygun estetik işlemleri bulunmakta. Tabi hedefimiz öncelikle burun fonksiyonu olmalı, arkasından da estetik görüntü olmalıdır" diye konuştu.

TAVSİYELERİ SIRALADI
Fırat, son olarak burun estetiği yapan hastalara da önerilerde bulunarak, "En önemli aşama hastanın solüsyon gibi verilen ilaçları kullanmasıdır. Hapşırırken ağzınız mutlaka açık olmalı. Günlük çok fazla aktivite yapılmamalı. Yatarken sırt üstü yatmasını tavsiye ediyoruz. Hastanın ağzını çok açmasını gerektiren şeyleri yememesini öneriyoruz. Yumuşak gıda alınmalı. Bundan sonra ki süreçte bir süre sümkürmesini önermiyoruz. Çok fazla masaj önermiyoruz, elini alıştırmamalı. Bir süre sonra alışkanlık olabiliyor. Altı hafta boyunca gözlük önermiyoruz. Güneşten korunmasını tavsiye ediyoruz. Ortalama kasların yüz mimiklerinin oturması altı hafta gerektirir. Öncesinde fonksiyonu olmayan çalışmayan bir burundur. Kişiye ait değilmiş gibi bir gelir. Bu neden bu süre içinde dikkat edilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER