Galatasaray'dan deprem bölgesi Malatya için yeni hamle!
MALATYA HABERLERİGalatasaray ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında deprem bölgesine 300 kalıcı konut yapımıma yönelik işbirliği protokolü imzalanmıştı. Anlaşmada Malatya'nın olmaması büyük tepki toplamıştı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Eray Yazgan ile bir görüşme sağladı. Babacan, Galatasaray SK kulüp binasında Başkan Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Genel Sekreter Eray Yazgan ile görüştü. Babacan, görüşmeye ilişkin: " Malatyalılara söz vermiştik. Malatya'ya konut ya da bizim listemizde olan birkaç tane okul ihtiyacı için TOKİ ile görüşecekler ve ayırdıkları meblağın gerekli kısmının Malatya'ya aktarılmasını sağlayacaklar" dedi.
Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan: "Malatyalılara söz vermiştik. Geçtiğimiz ay Galatasaray SK Genel Sekreteri Sayın Eray Yazgan ile görüşmüş ve Galatasaray'ın deprem bölgesi için sunduğu desteğin kapsamına Malatya'nın dahil edilmesi noktasında görüşeceğimizi söylemiştik. Kendileri de sağ olsunlar kulüp binasına bizleri davet etmişti. Bu sabah Galatasaray SK kulüp binasında Başkanımız Sayın Dursun Özbek, İkinci Başkanımız Sayın Metin Öztürk ve Genel Sekreterimiz Sayın Eray Yazgan Beyefendiler ile güzel ve sıcak bir muhabbette buluştuk."
AYIRILAN MEBLAĞIN GEREKLİ KISMI MALATYA'YA AKTARILACAK
Babacan: "Görüşmenin, Türk futbol tarihinin en büyük satışının yapılmasının hemen ertesinde olması da Malatya için ayrı bir güzellik oldu. Özetle başkanımızdan, Boey'in Bayern Münih'e transferinin zekatını Malatya için talep ettik. Sayın Başkanımız cömert ve çok içten biri. Malatya'ya konut ya da bizim listemizde olan birkaç tane okul ihtiyacı için TOKİ ile görüşecekler ve ayırdıkları meblağın gerekli kısmının Malatya'ya aktarılmasını sağlayacaklar. Sayın Başkanımızın Malatya'ya ve tüm Malatyalılara selamları var. Zaten İkinci Başkanımız Sayın Metin Öztürk Hekimhanlı hemşehrimiz imiş. Malatya ile özel bir bağları ve ilgileri var. Bundan sonra da bu bağımız kuvvetlenerek artacak... Hayırlı olsun" dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İlginizi Çekebilir