Gelen Heyet O İsimleri Mahkum Etti
ASAYİŞMalatya' 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin HSYK kararnamesiyle değişmesiyle 15 günde 20 dosya karara bağlandı.FETÖ davalarından birini daha karara bağlayan mahkeme 2’si İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevliyken ihraç edilen hocalar olmak üzere 6 sanığı 7 yıl 6'şar aya kadar değişen hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme itirafçı olan bir sanığa verdiği 1 yıl 6 aylık hapis cezasını ise erteledi.
HABER MERKEZİ / MALATYA
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davası tamamlandı. Mahkeme tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi iken görevden ihraç edilen Prof.Dr. Ahmet K.'ye 7 yıl 6 ay hapis cezasına, yine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde araştırma görevlisi iken ihraç edilen Dr. Fatih Y.'ın yanı sıra Emrah Y., Mesut C. ve İsmail A. 6'şar yıl 3'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
TAHLİYE KARARI
Mahkeme sanıkların cezaevinde bulundukları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.
İTİRAFÇIYA 1 YIL 6 AY HAPİS
Mahkeme, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan O.H.'ye 1 yıl 6 ay hapis cezası vererek, ceza kararını erteledi.
İlginizi Çekebilir