© Malatya Time

Günpınar Şelalesi Sonbaharda da Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Malatya'nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, yaz sezonunun ardından sonbaharda da yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı sürdürüyor. ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek vadideki ulaşım ve yeme içme olanaklarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Malatya’nın Darende ilçesinde yer alan Günpınar Şelalesi, yaz sezonunun geride kalmasına rağmen ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye’nin 242’nci tabiat parkı unvanını taşıyan bölge, eylül ayının son günlerinde de tur kafilelerini ağırlıyor. Bölgenin farklı mevsimlerde sunduğu doğal güzelliklere değinen ÇEKÜL Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, “Burası Günpınar Şelalesi. Türkiye’mizin doğal şelalelerinden birisi, Malatya’nın en güzel mesire alanlarından birisi. Yaz ayları bitti, artık sonbahara girdik. Hâlâ turlar ve turist kafileleri geliyor. Çünkü enfes bir güzelliği var” ifadelerini kullandı.

Şelalenin kış aylarındaki görüntüsüne de dikkat çeken Sözen, donan su kütlelerinin Pamukkale’yi andıran bir manzara oluşturduğunu belirtti.

VADİDEKİ ULAŞIM İMKÂNLARI GELİŞTİRİLMELİ

Şelalenin arka kısmında yaklaşık 2,5 kilometre boyunca uzanan vadide küçük şelaleler ile göletlerin bulunduğunu aktaran Sözen, alana ulaşım imkânlarının artırılması gerektiğini söyledi. Sözen, “Asıl Günpınar Şelalesi’nin arkasındaki vadi olağanüstü. 2,5 kilometrelik bir vadi var. Mini şelaleler, mini göletler var. Ama ne yazık ki gitmeye kalksanız ulaşımı yok. Mutlaka oraya hizmet anlamında el atılmalı” şeklinde konuştu.

YEME İÇME HİZMETLERİ ARTIRILMALI

Günpınar Şelalesi’nin Kapadokya ve Nemrut Dağı güzergâhında yer alan D-300 Devlet Karayolu’na 5 kilometre mesafede bulunduğunu ve ulaşımın rahat sağlandığını kaydeden Sözen, bölgedeki tesisleşme ihtiyacına işaret etti. Yaz döneminde binlerce yerli ve yabancı turistin geldiğini belirten Sözen, “Burada mutlaka yeme içme açısından zenginleştirilmesi lazım. Yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Gelen vatandaşların yemek ihtiyaçları da karşılanmalı. Burası içeriği zenginleştirilirse kışın dahi çalışır” dedi.

ALTI MAHALLEYE VE TARIMSAL ÜRETİME HAYAT VERİYOR

Şelale suyunun turizm değerinin yanı sıra tarımsal açıdan da büyük önem taşıdığını vurgulayan Sözen, suyun izlediği güzergâhı anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Günpınar Şelalesi’nin suyu altı mahallemizin içinden geçer ve oradaki bağ ve bahçelere hayat vererek Nadir Köprüsü yanında Tohma Çayı’na dökülür. Oradan da Karakaya Barajı’na doğru yoluna devam eder.”

Darende’nin zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Sözen; Somuncu Baba, Hasan Gazi Türbesi, Bedesten ve kanyonun da ilçede görülmesi gereken başlıca noktalar arasında yer aldığını kaydetti.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER