© Malatya Time

Günün Özeti

Günün haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz...

 

03072020

 

FECİ KAZA! 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Malatya'da tren hattından geçen saman yüklü traktöre yük treni çarptı. Kazada savrulan römorkun arkadan gelen başka bir traktörün üstüne düşmesi sonucu baba öldü, kızı ve eşi ise yaralandı. 

HUSUMETLİ ŞAHISLAR ARASINDA KAVGA!

Malatya'da husumetli şahıslar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

TRAFİK CANAVARI İŞ BAŞINDA

Malatya'da iki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı. 

BAKAN KASAPOĞLU İLE YATIRIMLARA DAİR

Malatyalı isimler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette Malatya'ya yapılacak tesis yatırımları ve Yeni Malatyaspor ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

SADIKOĞLU: ALTERNATİF BİR YOL AÇILMALI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Turgut Özal Viyadüğünde olası bir kazada şehre girişin durduğunu ifade ederek alternatif bir yolun acilen açılması gerektiğini söyledi. 

GÜDER: ALINACAK KARARLAR VATANDAŞIN LEHİNE OLMALI

Battalgazi Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısı 2. oturumu, Belediye Başkanı Osman Güder'in başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başkan Güder, kararların mutlaka milletin lehinde olmasına özen gösterildiğini ifade etti. 

ÖNDELER!

Malatya İnönü Üniversitesi Yayınevi'nın, üniversite yayınevleri arasında en çok basılı kitap çıkan yayınevi olduğu bildirildi. 

TESCİLLENDİ

Türk Patent Enstitüsüne Coğrafi Tescil başvurusunda bulunulan ve Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinin meşhur yemeği kiraz yaprağı sarmasına coğrafi tescil belgesi verildi. 

İNGİLİZCE EĞİTİMLERİNE DEVAM!

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Malatya Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi personeline İngilizce eğitimleri devam ediyor. 

15 AYDA 5 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 15 ayda 23 kilometrelik yeni imar yolu ve yol açma çalışması gerçekleştiren Battalgazi Belediyesi, 3 noktada açılan yeni yollarda da çalışmaları sürdürüyor. 

ACAR: 356 YANGINA VE OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ

İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar yaptığı açıklamada, ekiplerin Haziran ayı içerisinde 356 yangına ve olaya müdahale ettiklerini açıkladı. 

KURBAN BAĞIŞ BEDELİ AÇIKLANDI

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, bu yılda Kurban Bayramında vekalet ile kurban bağışı alacaklarını söyleyerek, 'Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içi için bin 50 lira, yurt dışı için 850 lira olarak belirledik” dedi. 

KADER MAÇINA ÇIKACAKLAR

Süper Lig kariyerinin en kötü sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, cumartesi günü sahasında Gençlerbirliği ile kader maçına çıkacak. 

PFDK SEVKLERİ AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu bugün yapılan toplantı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkleri açıkladı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 3 Temmuz günü 5 kişi hayatını kaybetti. 

PİYASALAR

Çeyrek Altın: 641 Lira

Gram Altın: 390 Lira

Yarım Altın: bin 281 Lira

Cumhuriyet Altın: 2 bin 552 Lira

Dolar 3 Temmuz 2020 Cuma günü yüzde 0,10'luk bir artış yaşayarak 6,85 TL seviyesinde yerini aldı. 

HAVA NASIL OLACAK?

Malatya'da yarın hava 36 derece olacak.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER