© Malatya Time

Günün Özeti

 

 

Gebelikte Beslenme - Uzm. Dyt. İrem Kaya yazdı.

Malatya Time Yazarlarından Uzm. Dyt. İrem Kaya, uzun bir aranın ardından tekrar okurlarıyla buluştu. Gebelikte beslenme hakkında okurlarını bilgilendiren Kaya'nın yazısı, takipçileri tarafından ilgi görüyor. 

İddialar, kan donduruyor!..

Malatya’daki bir lisede 11. Sınıf öğrencisi bir kızın, 2 öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığıyla alakalı iddialar, toplumda büyük bir infiale yol açtı. 

Rıdvan Mertöz: Kriz iş dünyası için fırsattır!

Bimed Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı iş insanı Rıdvan Mertöz, 2022 yılında teknolojik ürünler üretmeleri nedeniyle negatif ve olumsuz bir yıl geçirmediklerini hatta döviz bazlı olarak yüzde 20 büyüdüklerini ifade etti. Pandemiyi fırsata çevirdiklerini belirten Mertöz, "Kriz iş dünyası için fırsattır. Ben de pandemi döneminde krizi fırsata çevirmek için yeni yatırımlar yaptım." dedi.

Servis şoföründen tokatlı (!) taşıma...

Malatya’da bir okul servisi şoförünün trafikte durdurduğu araçta bulunan üç ilkokul öğrencisine tokat attığı anlar kameralara yansıdı. Olay, akşam saatlerinde Yeşilyurt ilçesine bağlı Cevatpaşa Mahallesi’nde meydana geldi.

Çok sayıda silah bulundu, ama zanlılar serbest!..

Malatya’da bir işyerine operasyon düzenleyen polis tarafından çok sayıda silah ele geçirdi. Olayla ilgili 5 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 zanlı serbest bırakılırken, bir zanlıya ise; adli kontrol hükümleri uygulandı.

Pusu kurup kurşunların hedefi yaptı!

Malatya’da evinin bahçesine çıktığı anda kapı önünde bekleyen husumetlisinin silahından çıkan kurşunların hedefi olan 37 yaşındaki şahıs yaralandı. Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Paşaköşkü Mahallesi’nde meydana geldi.

Gürkan: Malatya için önemli bir yatırım!

45 km’lik içmesuyu ana isale hattı 1. etap çalışması başlıyor. Çalışmanın proje sunumu ve değerlendirme toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: "Malatya’nın güzel bir yatırımına yer teslimi noktasında ev sahipliği yapıyoruz. Projenin bitme aşamasında değeri 1.5 milyar lirayı bulacak" dedi.

Makas atan tır şoförü, trafiği altüst etti!

Doğanşehir ilçesinde makas kıran tır şoförü, trafiği kilitledi. Kazada şans eseri yaralanan olmaz iken trafik bir süreliğine kontrollü sağlandı.

Ebeveynlerin karne tepkisi nasıl olmalı?

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği Uzman Doç. Dr. Tuğba Çobanoğlu, karne dolayısıyla velileri uyarıp, “Çocuğun karnesinde zayıf not varsa çok fazla çocukların üzerine gitmeden, büyük tepkiler vermeden konuşmak gerekiyor” dedi.

Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi...

Türkiye’ye yasadışı yollardan giren ve Malatya'da yaşayan 227 göçmen sınır dışı edildi. Son gönderilen mültecilerle, Malatya'dan gönderilen göçmen sayısı 5 bin 466'ya ulaştı.

Malatya'dan Dünya pazarlarına...

Malatya’dan 40’tan fazla ülkeye mutfak ve banyo ürünleri ihracatı yapan fabrika, bu yıl daha fazla ürün ihracatı gerçekleştirecek.

Malatya Emniyeti'nin 2022 yılı bilançosu!

Malatya’da jandarma sorumluluk bölgesinde bir yılda meydana gelen 5 bin 203 asayiş olayının yüzde 99’u aydınlatılırken, olaylarda gözaltına alınan 501 zanlıdan 31’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya'da hizmet gitmeyen yer kalmadı!

Yatırım ve Hizmetlerle İlgili Basın Toplantısı Düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Malatya'da hizmet götürmediğimiz hiçbir nokta kalmadı” dedi. Gürkan, yapılan hizmetlerle ilgili tek tek bilgi verdi.

2022 yılında 402 milyon dolar gelir!..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Şire Pazarında bulunan esnafı ziyaret ederek, "2022 yılında 76 bin ton kuru kayısı ihracatına karşılık 402 milyon dolar gelir elde ettik" dedi.

Çınar: “Bilik Ekmeğimiz hak ettiği değeri görecek”

Malatya mutfağının geleneksel tatlarından olan Bilik Ekmeği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde ile Çukurdere mahallelerinde bu ekmeğin üretimini ve satışını yapan işletmelere teslim etti.

Tüfenkci: “Türkiye’nin her yerinde hizmet ürettik”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saim Balat ve dernek yönetimini ziyaret etti. Tüfenkci, AK Parti olarak Türkiye’nin her yerinde hizmet ürettiklerinin altını çizdi.

Beklenen teklif görüşülmeye başlandı

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

2022’de 3 milyon kişiye kanser taraması yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022'de 3 milyon kişiye kanser taraması yapıldığını duyurdu.

21. haftanın hakemleri belli oldu

Spor Toto 1. Lig’in 21. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı. Adanaspor - Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Fatih Tokail yönetecek.

Kaplan, Vural'la ilk peşinde!

Geçtiğimiz hafta, Bodrumspor’a 3-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor, Adana deplasmanı için hazırlıklarına devam ediyor. 

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 13 kişi vefat etti.

Piyasalar 

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,12 azalışla 1.151 liradan tamamladı. Çeyrek altın 1.890 lira, Cumhuriyet altını da 7.670 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 8 derece olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER