Hibrit EMR İle Egzoz Gazları Tarih Oluyor: Yeşil Enerjiye Yerli Çözüm Geliyor
BİLİM ve TEKNOLOJİMalatya Teknokent’te faaliyet gösteren Karbomer Savunma Sanayi Şirketi, çevreci ve yerli bir yeniliğe imza attı. Hibrit EMR teknolojisiyle egzoz ve baca gazı emisyonlarını yüzde 65'e kadar düşürmeyi başaran firma, Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor.
Malatya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Karbomer Savunma Sanayi Şirketi, çevreci yakıt teknolojilerinde çığır açacak bir buluşa imza attı. Geliştirilen Hibrit EMR cihazı, egzoz ve baca gazı salınımlarını ciddi oranda azaltarak hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sunuyor hem de ekonomik tasarruf sağlıyor.
TANITIM TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ
Malatya Teknokent’te gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, MASKİ yetkilileri, sanayiciler ve akademisyenler katıldı. Katılımcılar, saha testinde cihazın performansına birebir tanıklık etti.
EMİSYONLARDA YÜZDE 65’E VARAN AZALMA
Karbomer yetkilisi Kemal Karadağ, Hibrit EMR cihazının teknik detaylarını paylaşarak, “Yakıt tüketiminde yüzde 10–20, egzoz emisyonlarında yüzde 40–65 oranında azalma sağlıyoruz. AdBlue tüketiminde de yüzde 30’a kadar tasarruf mümkün. Ayrıca sanayi baca gazlarında da ciddi düşüşler gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.
AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI İLE UYUMLU
Cihazın Avrupa Yeşil Mutabakatı kriterlerine tam uyumlu olduğuna dikkat çeken Karadağ, teknolojinin askeri araçlar, toplu taşıma, enerji santralleri ve lojistik sektöründe geniş kullanım alanına sahip olduğunu belirtti. Patent ve lisanslama süreçleri devam eden cihaz, Avrupa’daki çevre uzmanlarının da ilgisini çekmiş durumda.
MALATYA TEKNOKENT’TEN KÜRESELE AÇILAN İNOVASYON
Tanıtımda söz alan Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, “Malatya Teknokent, bölgemizin Ar-Ge üssüdür. 84 aktif firmayla Türkiye’nin sayılı inovasyon merkezlerinden biriyiz. Karbomer gibi firmaların başarıları, bu vizyonun en somut örneğidir” dedi.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir