© Malatya Time

Hüccetullah HAKDER / Köpekler ve İnsanlar: Muhaliflerin Gözündeki Değerler Sıralaması

Hüccetullah Hakder yazdı: Sokak köpeklerine “canım benim” dediğimizde içimizde bir sevgi pıtırcığı beliriveriyor. Peki ya mülteci bir insan gördüğümüzde? Kapılar neden kapalı? Muhaliflerimiz insan ve hayvan arasında neden ayrım yapıyor? Haydi, tartışalım.

Haydi bakalım, bugün masaya yatıracağımız konu, tam da mahalledeki o maskot köpek kadar masum: Sokak köpekleri ve insanlar. Evet, doğru duydunuz. Sokak köpekleri, onlar bizim mahallenin gözbebeği, sevgi pıtırcığı. İnsanlar mı? Onlar da sokaklarda, ama kimin umurunda?

Şöyle bir durum var ki, bizim muhalifler, köpeklere dünyaları bahşederken, insanlara gelince cimri davranıyorlar. Mülteciler söz konusu olduğunda, vay haline! Onlar için yürütülen negatif propaganda kampanyalarını görmek için bırakın gözlüğü, teleskop bile yetmiyor.

Ama dönüp bir bakıyoruz, sokak köpeği için nasıl kampanyalar, nasıl savunmalar! Ah o sokak köpekleri, sanki mahallenin nobran sakinlerinden daha değerli. Şimdi sizlere soruyorum: Bu muhalifler, neden bu sevgi dolu canları savunurken, insanlara aynı sevgiyi göstermiyorlar? Hayvan hakları elbette kutsal, peki ya insan hakları?

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER