© Malatya Time

iPhone Türkiye’de Neden ABD’den %100 Daha Pahalı?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iPhone 16 Pro fiyat endeksini paylaşarak Türkiye’nin teknolojide dünyanın en pahalı ülkesi haline geldiğini söyledi. Türkiye’deki fiyat, ABD fiyatının tam %102 üzerinde.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’deki yüksek teknoloji fiyatlarına dikkat çekerek çarpıcı bir karşılaştırma yaptı. Ağbaba, iPhone 16 Pro’nun Türkiye fiyatının ABD fiyatına göre %102 daha yüksek olduğunu vurguladı.

iPHONE 16 PRO FİYAT ENDEKSİ ORTAYA KOYDU

Ağbaba, sosyal medya paylaşımında iPhone 16 Pro’nun Türkiye fiyatının 2.182 dolar, ABD fiyatının ise 1.079 dolar olduğunu belirtti. Bu tabloya göre, Amerikalı bir iPhone alırken Türk vatandaşının aynı modele iki katı ücret ödediğini ifade etti.

SEBEP: ÖTV, KDV VE KUR FARKI

Ağbaba, bu dramatik farkın sebebi olarak ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve döviz kuru farkını gösterdi. “Amerikalı bir alırken, Türk iki telefon parası ödüyor” diyen Ağbaba, Türkiye’nin bu endekslerde kaybeden konumda olduğunu söyledi.

“ENDEKSLERİN KAYBEDENİ: TÜRKİYE”

Veli Ağbaba, yaptığı paylaşımda Türkiye’nin sadece iPhone’da değil, birçok ekonomik göstergede kaybeden konumda olduğunu ima ederek, "Endekslerin kaybedeni: Türkiye!" ifadesiyle durumu özetledi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER