İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban 2025 Yılı Raporunu Açıkladı
ASAYİŞMalatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer Çoban, 2025 yılı faaliyet raporunu paylaştı. Yıl boyunca 9 bine yakın olaya müdahale eden ekipler, 36 bin vatandaşa eğitim verirken, 2026 yılında filoya 22 yeni aracın daha katılacağı müjdesini verdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer Çoban, 2025 yılına ilişkin kapsamlı faaliyet raporunu kamuoyuna sundu. Teşkilatın 20 şube, 260 personel ve 57 araçla kesintisiz hizmet verdiğini belirten Çoban, Malatya itfaiyesinin sadece yerel değil, ulusal ve uluslararası her türlü göreve hazır olduğunu ifade etti.
DOKUZ BİN OLAYA ANINDA MÜDAHALE
İtfaiye teşkilatının 2025 yılında oldukça yoğun bir mesai harcadığını kaydeden Çoban, yangın, trafik kazası ve kurtarma çalışmaları başta olmak üzere toplamda yaklaşık 9 bin olaya müdahale edildiğini açıkladı. Müdahale edilen olayların detaylarına değinen Çoban, “Bu süreçte 3 bin 896 yangına müdahale ettik. Yangınların büyük bir bölümünü orman, ot ve anız yangınları oluşturdu” ifadelerini kullandı. Ayrıca yıl boyunca 475'in üzerinde trafik kazasında hayat kurtarma operasyonu yürütüldüğü belirtildi.
OTUZ ALTI BİN KİŞİYE AFET EĞİTİMİ
İtfaiyenin sadece yangın söndüren değil, aynı zamanda eğiten bir kurum olduğunu vurgulayan Ömer Çoban, önleyici faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. 2025 yılı içerisinde 273 farklı noktada okul, yurt ve resmi kurumlarda düzenlenen eğitim ve tatbikatlarla yaklaşık 36 bin vatandaşa ulaşıldığı kaydedildi. Şehirdeki yeni yapılaşmanın denetimlerinin de titizlikle sürdüğü aktarıldı.
FİLOYA YİRMİ İKİ YENİ ARAÇ VE ON YENİ BİNA
6 Şubat depremleri sonrası zarar gören hizmet binalarına ilişkin müjdeli haberler veren Çoban, ağır hasarlı ve yıkılan 10 itfaiye binasının inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi. Gelecek vizyonuna dair hedeflerini paylaşan Çoban, 2026 yılı içerisinde yapılacak ihalelerle birlikte 22 yeni aracın filoya dahil edileceğini ve Malatya’nın daha güçlü bir teşkilata kavuşacağını vurguladı.
Daire Başkanı Çoban, desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür ederek, halkın can ve mal güvenliğini korumak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
KAYNAK: MHA
İlginizi Çekebilir