© Malatya Time

KAPLAN, AKİGO’YU ‘7’ BİTİRDİ!

Mehmet Ayhan yazdı...

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet Ayhan 

0505201999

 

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında konuk olduğu son sıradaki Akhisarspor'u 2-0 mağlup etti. Golleri Portekizli Miguel Lopes (k.k.) ile Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma attı. 9 Aralık 2018 tarihinde, deplasmanda BB Erzurum'u 3-1'le geçtikten tam 7 hafta, 148 gün sonra sevinen Kaplanlar, 44 puanla 5'inci basamağa yükseldi. Olumsuz havayı iyice dağıtan ve Avrupa hedefini kovalamaya devam eden Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 15 Mayıs'ta, Malatya'da BB Erzurum'la karşılaşacak.

ERKAN KAŞ TAKIMA DÖNDÜ
3 maçlık cezasını tamamlayan Erkan Kaş ise yedek soyundu. Tecrübeli futbolcu, 14 Nisan'da, Aytemiz Alanyaspor karşısında, 81'de Serkan Çınar'a yönelik sinkaflı sözlerini 4. hakemin duymasıyla oyundan ihraç edilmişti. Trabzon'daki 2-1'lik, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında evdeki 5-2'lik Galatasaray mağlubiyeti ve 2-1'lik Kasımpaşa zaferini kaçırmıştı.

3 OYUNCU YOK; KAZANAN 11 İLE DEVAM
29 Nisan'da, Malatya'daki 2-1'lik Kasımpaşa galibiyetinde kadroda yer almayan Murat Akça ve Nijeryalı Sincere Seth'in yanı sıra, o gün kulübede oturan Yiğithan Güveli de Akhisar'da yoktu. Teknik direktör Erol Bulut'la yollar ayrılınca sezon sonuna dek kolları sıvayan sportif direktör Ali Ravcı, kadro istikrarını korudu. Son taktik çift kalede de tercih ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 deviren 11'i bozmadı.

10 NUMARA MEVKİSİNDE ALEKSIC
Eldivenler yine Ertaç Özbir'e emanet edildi. 4-2-3-1 sisteminde defansın göbeğinde Ekvadorlu Arturo Mina ile Mustafa Akbaş vardı. Bu ikilinin solunda Bülent Cevahir, sağında Faslı Issam Chebake boy gösterdi. Geri dörtlünün hemen önünü, Hollandalı Mitchell Donald ile Murat Yıldırım parselledi. Sırp yıldız Danijel Aleksic, 10 numara pozisyonundaydı.

KAMARA, İLERİ UÇTA ‘FRANSIZ' KALMADI!
Hücum hattının solunda kaptan Adem Büyük, sağında Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma görev üstlendi. İleri uçta Fransız santrfor Aboubakar Kamara vardı. Esame listesinde Beninli kaleci Fabien Farnolle, Erkan, Brezilyalı Guilherme, Nijeryalı Michael Pereira, Ahmed Ildız, Barış Alıcı, Robin Yalçın, Rahman Buğra Çağıran, Ömer Şişmanoğlu ve Eren Tozlu'nun isimleri de yazılıydı.   

FUTBOLCULARIN HIZI YÜZÜNE YANSIDI
Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu şöyle aktarmak mümkün… Hüseyin Göçek'in, Spor Toto Akhisar Stadı'ndaki ilk düdüğünden önceki kenetlenme dikkat çekiciydi. Saha ortasında toplanan ve daire oluşturan Evkur Yeni Malatyasporluların hırsları, yüzlerine yansıyordu. Kasımpaşa'yı yıkınca morallenen, Süper Lig 5'inciliği için Ege'den de 3 puanla dönmenin önemini bilen oyuncuların motivasyonu yüksekti. Enerjiyi oyuna yansıtınca da sorunlar ortadan kalktı.

4. KEZ SARARAN DONALD CEZALI

20'nci dakikada Ali Ravcı'yı kızdıran bir pozisyon yaşandı. Donald'ın Malili Abdoul Sissoko'ya yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren hakemin sarı kart gösterdiği Donald cezalı duruma düştü. Bu sezon 4'üncü kez sarı kart yaptırımına uğrayan Hollandalı, 12 Mayıs'ta BB Erzurum'u ağırlayacakları gün taraftarının önüne çıkamayacak.

MALATYA İLK ŞUTUNU 30. DAKİKADA ATTI
Cem Kavçak'ın çalıştırdığı Akhisarspor'un tempolu başladığı karşılaşmada, EYMS ilk şutunu 30'da attı. Topu iyi taşıyan ve uzun bir mesafe kat eden Chebake, sağ çaprazdan golü düşündü; ancak çerçeveyi tutturamadı. 37 Adem uzak mesafeden şansını denedi, Zeki Yavru'ya çarpan top kornere çıktı.

SIRP YILDIZ MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI
İlk tehlikeli atağı Akhisar ekibi geliştirdi. Güray Vural'ın 40'ta, soldan ortasında Bilal Kısa iyi havalandı. Sol kale direğine çarpan meşin yuvarlak, oyun alanına döndü. 45'te Kaplanlar mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Donald'ın servisinde Aleksic, kaleci Fatih Öztürk ile bire birde şut atmakla Kamara'ya pas vermek arasında kararsız kalınca, istediği vuruşu gerçekleştiremedi.

EN ÇOK KOŞAN, 35 YAŞINDAKİ BİLAL KISA
İlk yarının istatistikleri EYMS aleyhineydi. Oynama yüzdesinde 48'e 52, toplam şutta 3'e 12, isabetli şutta 0'a 2, başarılı pasta 183'e 214, kornerde 1'e 2 geride olan Ali Ravcı'nın öğrencileri koşu oranlarında da şaşırttı. En çok mesafe kat edenlerin listesinde 35 yaşındaki Bilal Kısa 5.90 kilometreyle en tepede yer alırken, onun peşine 4 arkadaşı sıralandı. Kaplanlarda bu alanda zirvede bulunan Aleksic ise 5.51 km'de kaldı.

AKHİSAR'DAN GOL HEDİYESİ
Ali Ravcı ikinci yarıya Donald-Ahmed Ildız değişikliğiyle girdi. 50'de üstünlük sayısı kaydedildi. Murat Yıldırım havalandırdı, Mustafa iyi sıçradı. Fatih tokatladı; ama Portekizli Miguel Lopes'e çarpan top ağlarla buluştu: 0-1. Bu pozisyonda takım arkadaşıyla çarpışınca sakatlanan Fatih, yerini Sırp Milan Lukac'a bıraktı.

MALATYA ATTI; AMA VAR, ‘YOK' DEDİ!
57'de Video Yardımcı Hakem (VAR) devreye girdi. Sağdaki serbest atışta Aleksic kesti, Mina yükseldi; fakat defans kafayı uzattı. Önünde kalan topu Bifouma sert ve düzgün bir vuruşla filelere yollasa da Hüseyin Göçek ofsaytı işaretledi. VAR odasından da teyit aldı.

BIFOUMA BİR İLKE İMZA ATTI
66'da Sarı-Siyah-Kırmızılılar kontratağa Ahmed Ildız ile çıktı. Onun hareketlendirdiği Aleksic, Bifouma'yı gördü. Ara transferde Ankaragücü ile iplerini kopardıktan sonra sözleşme imzalanan Kongo asıllı Fransız futbolcu, Kaplanlardaki ilk golünü de kaydetmiş oldu.

GÖÇEK'TEN İKİNCİ GOL İPTALİ
76'da tabelada kısa süreliğine 3-0 yazsa da gol iptal oldu. Akhisarspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Ahmed'e çarptı ve Adem'e uzandı. Onun düşündüğü Aleksic gol sevinci yaşadı. VAR irtibatı kuran Hüseyin Göçek, pozisyonu kenardaki ekrandan izleyip “ofsayt” dedi. 79'da Ömer, Bifouma'dan; 89'da ise Eren, Aleksic'ten görevi devraldı. Oynanmamış süre olan 8 dakikalık duraklamalarda da netice aynı kaldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER