© Malatya Time

Kar ve Buzlanma Geçit Vermedi! Ekiplerin Zamanla Yarışı 47 Vatandaşı Kurtardı

Malatya genelinde iki gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalan 34 araçtaki 47 vatandaş, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin dondurucu soğuktaki özverili çalışmasıyla kurtarıldı.

Malatya genelinde 12–13 Ocak 2026 tarihlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarda mahsur kalan 34 araçtaki 47 vatandaş, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin koordineli çalışmasıyla güvenli alanlara sevk edildi. Malatya’da 12–13 Ocak 2026 tarihlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, kent genelinde ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle farklı noktalarda yollarda mahsur kalan 34 araçta bulunan toplam 47 vatandaş için İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kapsamlı bir kurtarma çalışması yürütüldü.

EKİPLER ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN SAHADAYDI

Zorlu hava şartlarına rağmen sahada görev yapan ekiplerin hızlı, planlı ve özverili müdahalesi sonucunda mahsur kalan vatandaşlar bulundukları noktalardan alınarak güvenli alanlara ulaştırıldı. Kurtarma çalışmalarının herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığı bildirildi.

VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Yetkililer, olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü dönemlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan uyarı ve duyuruları yakından takip etmeleri gerektiğini vurgularken, kurtarılan vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER