© Malatya Time

Kayseri Malatya Karayolunda Durdurulan İki Tırda Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kayseri-Malatya karayolunda gerçekleştirilen yol kontrolünde, durdurulan iki tırda yapılan aramada toplam 525 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli bir denetime imza attı. Kayseri-Malatya karayolu üzerinde yer alan Solaklar Mahallesi mevkisinde gerçekleştirilen yol kontrol faaliyeti sırasında şüpheli görülen araçlar üzerinde inceleme yapıldı.

DEDEKTÖR KÖPEKLE AYRINTILI ARAMA

Denetimler sırasında durdurulan iki ayrı tırda, Çay ve Tütün Tespit Köpeği desteğiyle kapsamlı bir kontrol gerçekleştirildi. Hassas burunlu dedektör köpeğin tepki verdiği bölümlerde yapılan aramalarda, yasal olmayan yollarla taşınan toplam 525 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Ele geçirilen gümrük kaçağı sigaralara jandarma ekiplerince el konulurken, tır sürücüleri ve bağlantılı şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla karayollarındaki denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER