KDV yüzde 18’den yüzde 8’e inince gözler etiketlere çevrildi
EKONOMİCumhurbaşkanı Erdoğan'ın, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünlerinin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldıklarını açıklamasının ardından gözler etiketlere çevrildi. Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini artırdı.
HABER MERKEZİ-BATTALGAZİ
Battalgazi’de sorunsuz bir Ramazan ayı geçirmesini sağlamak için tüm tedbirleri alan Malatya’nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temizlik ürünlerinde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde denetimlerini arttırdı.
EKİPLER GÜNCEL FİYATLARI KAYIT ALTINA ALDI
Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaşların temiz ve kaliteli gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerdeki denetimlerini sürdürüyor. Temel gıda ürünlerindeki KDV oranında yapılan indirimin ardından temizlik ürünlerinde de KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte denetimlerini arttıran ekipler, ürünlerde KDV indirimi yapılıp yapılmadığı, ürün fiyat karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı kontrol edildi. Ürünlerin son tüketim tarihi ve gramajını da inceleyen ekipler, reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını da bakarak güncel fiyatları kayıt altına aldı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK
Temel gıda ürünlerinden sonra temizlik ürünlerine de KDV indiriminin gelmesi ekiplerin dikkat ettiği konuların başında geldi. Deterjan, dezenfektan, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt mendil ve ıslak mendil gibi temizlik ürünlerinin kasa fişlerini inceleyerek yüzde 10’luk indirimin gerçekleşip gerçekleşmediğini inceleyen ekipler, 1 Nisan itibariyle uygulamaya konulan KDV indiriminin etiketlere yansıyıp yansımaması noktasında ilçe genelinde titiz bir incelemede bulundu. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde şu ana kadar herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmazken, vatandaşın haklarının korunması için her türlü çalışmayı yaptıklarını vurgulayan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı, ekiplerin vatandaşların haksızlığa uğramamasını gözeterek yaptığı denetimlere Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir