© Malatya Time

Kış lastiği uygulaması başladı

Malatya Emniyet Müdürlüğü, ticari araçların sürücülerini kış lastiği konusunda uyararak, bu konuda denetimlerin başlatıldığını bildirdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “2019-2020 Kış Tedbirleri kapsamında 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında Valilik oluru ile ilimiz genelinde kış lastiği uygulamasına başlanılmıştır. Bu kapsamda Kış lastiği zorunlu takması gereken araçların takmaması durumunda 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu 65/A Maddesince 625 lira idari para cezası uygulanmaktadır.” denildi.

ARAPGİR'DE DE KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI YAPILDI

Malatya'nın Arguvan ilçesinde trafik ekipleri, kış Lastiği uygulamasında sürücülere ‘Doğru Mevsim Doğru Lastik' broşürü dağıttı.
Arguvan ilçesinde, mevsimine girilmesiyle birlikte araçları durdurularak yük ve yolcu taşıyan ticari araç için kış lastiği denetimi yapıldı. Belirlenen kritik noktalarda İlçe Emniyet Amirliği ve ilçe jandarma komutanlığı trafik ekiplerince ticari araçlar durdurulup, kış lastikleri kontrol edildi. İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş ile ilçe giriş ve çıkış noktalarda araçları durdurularak lastik diş derinliği ölçümü yanı sıra sürücü belgeleri takigraf gibi evraklar da denetlendi.

TAKMAYANLARA CEZZAİ İŞLEM UYGULANACAK
İlçe Emniyet Amiri İbrahim Bozkuş, araç sürücülerini uyararak kış lastiği konusunda duyarlı olmaları gerektiğini bildirdi. Bozkuş, günlük trafiğe çıkan binek araçlar dahil bütün araç sürücülerine, kış lastiği taktırmalarını tavsiye ettiklerini aktardı. Sürücülere trafik kuralları ve can güvenliği konusunda bilgiler veren ekipler, 1 Nisan 2020'ye kadar sürecek kış lastiği uygulamasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine 625 lira cezai işlem uygulanacağını belirti.
Görevliler, kış Lastiği uygulamasında sürücülere ‘Doğru Mevsim Doğru Lastik' broşürü de dağıttı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER