© Malatya Time

Konteyner Kent Dönemi Kademeli Olarak Sona Eriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yürütülen asrın inşasında tarihi bir aşamaya gelindiğini duyurdu. Cumartesi günü 455 bininci konutun anahtarının teslim edileceğini açıklayan Bakan Kurum, konteyner kent sürecinin kademeli olarak biteceğini ve 500 bin konutluk yeni sosyal konut projesinde ilk kuraların 29 Aralık'ta çekileceğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki ihya çalışmaları ve Türkiye genelindeki sosyal konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Deprem felaketinin ardından verilen sözlerin büyük ölçüde yerine getirildiğini ifade eden Kurum, gelinen son aşamada cumartesi günü 455 bininci konutun hak sahiplerine teslim edileceğini müjdeledi.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR YENİDEN YAPILANMA

Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 11 ilde çalışmaların kesintisiz sürdüğünü vurgulayan Bakan Kurum, bölgedeki seferberlik ruhuna dikkat çekti. Bakan Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı: "11 ilimizde asrın inşasını yürüttük. Bu ölçekte bir yeniden yapılanmanın dünyada eşi benzeri yok. TOKİ ile gurur duyuyoruz." Deprem bölgesinin tüm ihtiyaçları karşılanana kadar sahadan çekilmeyeceklerini belirten Kurum, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların büyük bölümünün kalıcı konutlarına taşınacağını, kalanların da zaman içerisinde yeni evlerine yerleşeceğini dile getirdi.

YÜZYILIN SOSYAL KONUT PROJESİNDE KURA TAKVİMİ NETLEŞTİ

Bakan Kurum, "Yüzyılın En Büyük Sosyal Konut Projesi" kapsamında 500 bin konutluk yeni sürecin detaylarını paylaştı. Projeye toplamda 8 milyon 840 bin 314 başvuru yapıldığını, geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 242 bin 766 olduğunu açıklayan Kurum, kura süreciyle ilgili şunları söyledi:"İlk kura çekimi 29 Aralık’ta Adıyaman’da yapılacak. Projedeki bazı konutların teslimatı ise 2026 yılında gerçekleştirilecek."

En fazla başvurunun İstanbul, Ankara ve İzmir’den geldiğini belirten Bakan Kurum, deprem bölgesi için ayrıca ek kontenjanlar ayrıldığını da sözlerine ekledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdüğünü ifade eden Bakan Kurum, "Yarısı Bizden" kampanyasının yeni yılda da devam edeceğini duyurdu. Sürecin hızlanması için yerel yönetimlerin desteğinin şart olduğunu vurgulayan Kurum, tüm belediye başkanlarına seslenerek kentsel dönüşüm sürecinde iş birliği içinde hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı.

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER