© Malatya Time

Küçük Kardeşlerin Ölümüyle Sarsılan Aile: Adalet Az Da Olsa Yerini Buldu

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde traktör kazasında hayatını kaybeden Ada ve Zelal Yıldırım kardeşlerin davasında karar açıklandı. Sanık baba Basri A.’ya 11 yıl 12 ay 15 gün hapis cezası verildi. Aile, “Acımız dinmeyecek ama karar vicdanları rahatlattı” dedi.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşanan ve kamuoyunu derinden etkileyen traktör kazasında hayatını kaybeden Ada ve Zelal Yıldırım kardeşlerin davasında karar açıklandı. Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, sanıklardan anne Pınar A.’nın beraatine, baba Basri A.’nın ise “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 11 yıl 12 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

YILDIRIM AİLESİ: ACIMIZ DİNMEZ AMA ADALET YERİNİ BULDU

Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan Yıldırım ailesi, duygusal anlar yaşadı. Anne Gülhan Yıldırım, “Bugün verilecek karar bizim için çok önemliydi. Adaletin sağlandığını düşünüyoruz. Sanık gereken cezayı aldı. Bu karar çocuklarımızı geri getirmeyecek ama en azından cezasız da kalmadı” dedi. Baba Erkan Yıldırım ise, “Bizim acımız hiçbir şekilde dinmez. Amacımız, bu davanın emsal olmasıydı. Mahkeme heyetinin iyi bir karar verdiğini düşünüyoruz. Adaletin bir nebze de olsa yerini bulduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AVUKAT: KARAR KAMU VİCDANINI RAHATLATTI

Ailenin avukatı Ercan Kısacık da açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık bir yıldır aile çocuklarını kaybetmenin acısını yaşıyor. Bugün dosya karara bağlandı ve adil bir karar çıktığını düşünüyoruz. Sanığa verilen cezada indirim uygulanmadı, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bu karar kamu vicdanını da rahatlattı.”

KAYNAK: MHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER