© Malatya Time

LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı

2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Malatyalı öğrenciler, Malatya Valisi Seddar Yavuz tarafından valilik makamında kabul edildi. Başarılı öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Vali Yavuz, şampiyonlarla gelecek hedefleri üzerine sohbet ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

2026 LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birinciliği elde eden Malatyalı öğrenciler, Malatya Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Vali Yavuz; Türkiye birincileri Ahmet Selim Söylemez, Ali Said Çelik, Hamza İncebay, Şevval Ece Alagöz ve Yusuf Bera Demirel ile ailelerini valilikte ağırladı. Ziyarette Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler de hazır bulundu. Kabulde öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Yavuz, şampiyonları, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ederek eğitim hayatlarında başarılarının devamını diledi. Vali Yavuz, Türkiye birincisi öğrencilerin Malatya'nın ve Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, gençlerin azim ve disiplinlerinin diğer öğrencilere de örnek teşkil ettiğini söyledi.

PLANLI ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRDİ

Vali Galip Demirel Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi ve LGS Türkiye birincilerinden Ahmet Selim Söylemez, kabul sırasında elde ettiği başarının kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getirdi. Başarısının sırrının çok çalışmaktan ziyade planlı ve bilinçli çalışmak olduğunu belirten Söylemez, "Bugün burada sadece bireysel bir başarıyı değil, yılların emeğini ve bana inanan kocaman bir aileyi temsil ediyorum. Sosyal hayatımı tamamen bırakmadım ancak ders çalışma zamanlarında yalnızca derslerime odaklandım. Bu süreçte bana her zaman güvenen aileme, fedakârca emek veren öğretmenlerime ve destek olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Başarısını bir son değil, yeni bir başlangıç olarak gördüğünü ifade eden Söylemez, "Hedefim iyi bir lise eğitiminin ardından ülkeme faydalı bir birey olmak. Ülkeme ve geleceğe değer katmak için çalışmaya devam edeceğim. Hepimizin yolu açık olsun." ifadelerini kullandı. Kabul programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER