Malatya Battalgazi Merkezli 4.0 Büyüklüğündeki Deprem Şehirde Kısa Süreli Paniğe Neden Oldu
GÜNDEMAFAD verilerine göre Malatya’nın Battalgazi ilçesinde saat 16.22’de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kent merkezinde ve çevre ilçelerde hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı öğrenildi.
Malatya, öğleden sonra meydana gelen sarsıntıyla sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geçilen son dakika verilerine göre, kentin Battalgazi ilçesinde hissedilir derecede bir deprem kaydedildi.
SARSINTI YERİN 9.13 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE OLDU
AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre deprem, 25 Haziran 2026 tarihinde saat 16.22.37’de kaydedildi. Merkez üssü Battalgazi olarak açıklanan depremin, yerin 9.13 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Sarsıntının derinliği nedeniyle yüzeyde belirgin şekilde hissedildiği aktarıldı.
İLK BELİRLEMELERE GÖRE OLUMSUZ BİR DURUM YOK
Kısa süreli paniğe neden olan deprem, Malatya merkez ile çevre ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar sarsıntı anında kısa süreli endişe yaşarken, saha tarama faaliyetlerinden ilk bilgiler ulaştı. Yapılan ilk belirlemelere göre, ilgili kurumlara herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir