Malatya Kapanı Kuruldu! Binlerce Kişi Sorgulandı
ASAYİŞMalatya'da Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda bir haftalık güvenlik bilançosu açıklandı. Emniyet ve jandarma ekiplerinin ortak operasyonlarında 398 asayiş olayı aydınlatılırken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ele geçirildi ve 8 kişi tutuklandı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Haftalık İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Kent genelindeki güvenlik çalışmalarının detaylıca değerlendirildiği toplantıda uyuşturucuyla mücadele, terör örgütleri, aranan şahıslar, asayiş olayları, trafik, okul güvenliği ve düzensiz göçle mücadele başlıkları ele alındı. Emniyet ve jandarma birimlerinin 14–20 Eylül 2026 tarihlerini kapsayan ortak uygulamalarının sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
SUÇLULARA GEÇİT VERİLMEDİ
Kent genelinde bir haftalık süreçte kayıtlara geçen 452 asayiş olayının 398’i ekiplerin başarılı çalışmalarıyla aydınlatıldı. Saha uygulamalarında 79 bin 799 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan aranan veya kural ihlali yapan 522 kişi hakkında adli ve idari işlem gerçekleştirildi. Denetimlerde ayrıca 165 yoklama kaçağı tespit edildi. Ele geçirilen mühimmatlar arasında 5 tabanca, 52 fişek, 5 kurusıkı tabanca, 7 av tüfeği ve 9 kesici alet yer aldı.
ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda 22 ayrı olay gün yüzüne çıkarıldı. Bu kapsamda 54 şüpheli hakkında işlem yapılırken, adliyeye sevk edilenlerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aramalarda 23 gram metamfetamin, 952 adet sentetik ecza, 779 gram sentetik kannabinoid, 8 gram esrar, 140 adet captagon ve 1 kök kenevir ele geçirilerek zehir tacirlerine geçit verilmedi.
TRAFİKTE SIKI DENETİM
Halkın huzur ve güvenliği için sürdürülen trafik denetimlerinde 31 bin 673 taşıt ile 2 bin 22 motosiklet sorgulandı. Sürücülerin güvenliği için 2 bin 883 alkol denetimi yapılırken, öğrencilerin emniyeti amacıyla 804 okul servisi kontrol edildi. Kurallara uymadığı belirlenen 3 bin 909 kişiye cezai işlem uygulanırken, mevzuata aykırı durumda bulunan 458 araç trafikten men edildi.
İlginizi Çekebilir